Apple opravil nejen přehřívaní u iPhonů 15 Pro aktualizováno

Apple opravil nejen přehřívaní u iPhonů 15 Pro [aktualizováno]
2023-10-06T16:35:36+02:00
• 6. 10. 2023

iPhone 15 Pro; zdroj: Dotekománie

Aktualizováno 6. 10.

Apple slíbil, že vyřeší přehřívání iPhonů 15 Pro. Nyní vychází opravná aktualizace, konkrétně iOS 17.0.3, která právě řeší tento problém, aspoň dle dostupných informací. Na oficiálních stránkách ale uvádí, že tato verze opravuje zranitelnosti CVE-2023-42824 a CVE-2023-5217. První je spojena s kernelem a druhá s WebRTC. Současně byl vydán i iPadOS 17.0.3.

Původní článek 3. 10.

Apple představil své novinky na následující rok, přičemž se hodně chlubil zejména u Pro verze iPhonu 15 použitím titanu. Mohli jsme slyšet mnoho superlativ, ale jak se ukázalo, tak smartphony mají i své mínus. Konkrétně se řeší jejich odolnost. Nejen na Youtube najdete již nyní mnoho videí, kde nové iPhony popraskají již při prvním testu pádu na zem.

Vhodným řešením u novinek bude nějaký dobrý obal, ale je celkem překvapující, že předešlá generace je o něco odolnější. Mezitím Apple musí řešit další problém, konkrétně s modelem iPhone 15 Pro.

Přehřívání u iPhone 15 Pro

Právě modely Pro mají novější procesory A17 Pro, zatímco standardní verze nabízí A16. Apple se chlubil u A17 Pro nejrůznějšími specifikacemi a vlastnostmi, přičemž jde o první 3nm procesory u mobilních telefonů. Jak se ale ukazuje, právě iPhony 15 Pro trpí na přehřívání, respektive na zvýšenou teplotu v prvních dnech používání.

Někteří usuzují, že součástí problému je i nová konstrukce, která využívá titan a hliník, ale Apple se proti tomu ohradil. Prý již identifikoval komplikace. Dle jeho tvrzení je zvýšená teplota způsobena prací aplikací a systému na pozadí, zejména po nastavení iPhony, kdy se provádí obnova dat na pozadí.

iPhone 15 Pro 19 6000x3368x

iPhone 15 Pro; zdroj: Dotekománie

Kromě toho některé aplikace mají způsobovat zvýšené zatížení procesoru. Mezi ně mají patřit aplikace jako Asphalt 9, Instagram a Uber, přičemž Instagram již má mít upravenou verzi. Apple také uvedl, že se podařilo objevit chybu v iOS, což bude vyřešeno v následující aktualizaci. Zřejmě oprava bude rozeslána jako součást iOS 17.1.

Zdroje: fonearena.com, macrumors.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat