YouTube umožňuje vybraným uživatelům hrát hry v nové sekci Playables

YouTube umožňuje vybraným uživatelům hrát hry v nové sekci Playables
2023-09-09T19:40:34+02:00
• 10. 9. 2023

Zdroj: Dotekomanie.cz

Google už delší dobu rozšiřuje působnost své platformy YouTube do dalších a dalších oblastí zábavy, jako jsou krátká videa, celovečerní filmy, hudba či podcasty. Tím to zdá se ale nekončí: již před několika měsíci prosákly zvěsti o testování další nové funkcionality na nesmírně populární platformě: konkrétně se jedná o možnost on-line hraní her. Tato nová sekce YouTube nese název Playables, a možnost zúčastnit se testování dostali zatím vybraní zaměstnanci společnosti Google.

Nová sekce s názvem Playables

Tyto zprávy byly nyní potvrzeny, takže se ukazuje jako velmi pravděpodobné, že se v YouTube v blízké době objeví nová sekce „Playables“, kde se budou nacházet hry, které uživatelé mohou hrát na YouTube prostřednictvím počítače nebo mobilu. Přístup do Playables prozatím ale dostal jen malý počet testovacích uživatelů, kteří mohou momentálně hrát hru Stack Bounce, což je 3D hra s míčkem prorážejícím rotující kruhy. Tato hra je mimo jiné dostupná ve službě Google GameSnacks, obsahující různé minihry.

Přístup do nové herní sekce Playables bude k dispozici přímo na domovské stránce uživatelů YouTube. Hráči tam naleznou i uložené postupy v jednotlivých hrách, takže nebude nutné začínat neustále od začátku.

YouTube Playables

Zdroj: neowin

Ukončení služby Stadia

Poté, co v roce 2021 Google ukončil svou cloudovou herní službu Stadia, se tedy zdá, že se pro hráče blýská na lepší časy. Doufejme, že hry v sekci Playables budeme brzy moci vyzkoušet i my.

Zdroj: neowin.net

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Petr Hlávka

Narodil se velmi mlád a zatím je stále ještě naživu. Už v dětství ho přitahovaly bity a bajty: od programovatelné kalkulačky, přes C64, MS-DOS a Windows pak (téměř proti své vůli) doputoval do univerza jménem Apple - a už v něm zůstal.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat