První dojmy Apple Watch Series 9

První dojmy Apple Watch Series 9
2023-09-24T19:35:08+02:00
• 24. 9. 2023

Apple Watch Series 9; zdroj: Dotekománie

Začínáme testovat také novou generaci Apple Watch Series 9. Jelikož vloni jsme minulou generaci netestovali, chceme se letos právě na deváté Apple Watch podívat. Hlavní novinkou je rychlejší čip S9 a nové gesto pro ovládání. Inovací prošli také pásky, které jsou nyní udržitelnější či uhlíkově neutrální. Jaké jsou naše první dojmy?

Apple Watch Series 9

Na test nám dorazili hodinky v temně inkoustové barvě a za mě je škoda, že zde Apple letos nezvolil také černou stejně jako u iPhonu 15 a iPhonu 15 Pro. Nicméně jedna nová barva se přeci jen objevila a ro růžová. Ta vypadá pěkně a trochu mi připomněla Rose Gold verze z minulosti.

Apple Watch Series 9 17 6000x3368x

Apple Watch Series 9; zdroj: Dotekománie

Designem ale jinak nové Apple Watch nepřekvapí, žádné změny zde nejsou. Ty se totiž odehráli hlavně uvnitř, kde máme nový výkonnější čip S9. Celé hodinky v případě naší hliníkové verze jsou nicméně uhlíkově neutrální, což také samozřejmě není vidět. Uhlíkově neutrální je také textilní provlékací sportovní řemínek na suchý zip, který též testujeme a můžete ho vidět na fotkách níže. Tento pásek je na dotek velmi příjemný a jemný.

Apple Watch Series 9 9 5998x3367x Apple Watch Series 9 7 5998x3367x

Apple Watch Series 9; zdroj: Dotekománie

Druhý pásek, který na hodinkách v článku můžete vidět, je sportovní řemínek Nike barvy Desert Stone. Ten je zase naopak letos vyrobený ze starých řemínků a proto má zajímavou strukturu a díky tomu i barvu. Každý pásek je pak vlastně trochu jiný. Ve skutečnosti vypadá velice pěkně a osobně mám tyto pásky Nike moc rád.

Apple Watch Series 9 21 6000x3368x Apple Watch Series 9 15 6000x3368x

Apple Watch Series 9; zdroj: Dotekománie

Mezi novinky Apple Watch této generace patří jasnější displej, rychlejší Siri přímo v hodinkách, přesné hledání díky novému ultrawide band čipu a gesto dvojitým poklepáním. Toto gesto ale zatím ještě v aktuální verzi watchOS 10.0 dostupné a dorazí až v aktualizaci v říjnu.

Tuto novou funkci včetně všech předchozích samozřejmě otestujeme a na naše zkušenosti se můžete těšit v recenzi. V té se budeme věnovat také systému watchOS 10, který je celkem razantně přepracovaný.

Apple Watch Series 9 1 5399x3031x

Apple Watch Series 9; zdroj: Dotekománie

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Miroslav Růžička

Redaktor a moderátor na našem YouTube kanálu a nadšenec do moderních technologií, který na našem webu působí již od roku 2013. Mobilní telefony ho ale zajímají již od dětství.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat