Google představuje novinky pro Android a také nové logo

Google představuje novinky pro Android a také nové logo
2023-09-05T19:29:02+02:00
• 5. 9. 2023

Zdroj: Google

1

Google ještě před vydáním stabilní verze systému Android 14 představuje novinky. Tentokrát ale nejsou jen pro smartphony Pixel. Než se ale dostaneme k tomu, co je nového pro uživatele Androidu, tak zde máme změnu vzhledu samotného loga. Nově je provedeno ve 3D, díky čemuž si bude moci společnost více vyhrát při příležitostech.

Zdroj: Google

Novinky pro Android

Google uvedl, že widget Assistant At a Glance je nově dostupný pro většinu uživatelů systému Android. Jde o komponentu, která je poháněna umělou inteligencí a informacemi o uživateli. Zobrazuje počasí, události a dokonce může ukázat informace z letenek, případně z doručování balíku. Zde se Google snaží nabídnout co nejvíc vhodných informací.

060 AtAGlanceWidget FEATURE Real 1x1 Samsung v048 HEEAne1 1080x1080x

Zdroj: Google

Google se také soustředil na aplikaci Lookout, která je vhodná pro slabozraké nebo nevidomé. Nově nabízí možnost se konkrétně zeptat na nějakou fotku nebo obrázek, přičemž systém se pokusí co nejpřesněji popsat, co se na snímku nachází. Bylo přidána podpora pro další jazyky, takže aplikace poslouží celkem ve 34 jazycích včetně češtiny.

Google také vylepšuje import do Google Wallet, respektive je možné si jednodušeji digitalizovat vstupenky s čárovým kódem nebo QR, a to dokonce přímo importem fotky z galerie.

040 WalletPassImport Realistic 1x1 v032 1080x1080x

Zdroj: Google

Nezapomnělo se na majitele aut. Nově v systému Android Auto budou podporované další komunikační aplikace jako Webex od Cisco a Zoom, ale jen s podporou hlasového volání, takže můžete bát aspoň touto formou na schůzce.

070 AndroidAuto Graphic 1x1 v017 1080x1080x

Zdroj: Google

Poslední novinka se týká lepšího propojení Fitbit nebo Google Fit s rutinami. Jinak řečeno, pokud necháváte tyto aplikace sledovat spánek i přes nějaké příslušenství, tak vás asistent může ráno informovat o statistice. Nemusíte se tak dívat do aplikace. Všechny tyto novinky budou dostupná v následujících týdnech.

Zdroj: blog.google

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat