Sony Xperia 5 V bude představena 1. září aktualizováno

Sony Xperia 5 V bude představena 1. září [aktualizováno]
2023-08-25T18:00:19+02:00
• 25. 8. 2023

Zdroj: Sony

Aktualizováno 25. 8.

Sony plánuje představení Xperie 5 V na 1. září, zřejmě v rámci veletrhu IFA. Navíc jsme se dočkali ukázky v podobě krátkého videa, kde jde mobil i zahlédnout. Nic zásadního ale neprozrazuje, tedy kromě zaměření na focení.

Aktualizováno 24. 7.

Nástupce Xperie 5 IV se neúprosně blíží, ale zatím jsme měli jen kusé informace. Očekávali jsme, že se budou objevovat další detaily, ale místo toho jsme se rovnou dočkali uniklého propagačního videa. Díky němu se dozvídáme, jak bude mobil vypadat, a hlavně že bude mít o jeden foťák méně na zadní straně. Bohužel video neobsahuje jakékoliv specifikace mobilu.

Původní článek 26. 4.

Za poslední doby se objevily nejen informace, ale také neoficiální rendery, a dokonce i fotografie nadcházejících novinek od Sony, které by se mohly velmi brzy představit. Například jsme vás informovali o modelu Xperia 1 V nebo Xperia 10 V. Pomalinku se také vynořují náznaky prostředního modelu, tedy Xperia 5 V.

Sony Xperia 5 V

V tuto chvíli ještě nemáme k dispozici fotografie, rendery nebo neoficiální obrázky nadcházející novinky, ale mnoho databází již obsahuje informace k tomuto smartphonu. Ten je zatím veden pod kódovým označením XQ-DQ72. Například z benchmarku Geekbench se dozvídáme, že novinka bude mít Snapdragon 8 Gen 2 a 16 GB operační paměti. Bude se tedy jednat o velmi dobře vybavený smartphone.

gsmarena 001 3 650x682x

Zdroj: GSMArena (se souhlasem)

Jiná databáze zmiňuje, že mobil prošel certifikací 3C, díky čemuž lze konstatovat, že Xperia 5 V bude podporovat 33W technologii nabíjení přes USB C. Současně je uváděno, že samotná nabíječka nebude součástí balení. Sony se tak jen bude držet aktuálního trendu.

Zatímco Xperia 1 V a Xperia 10 V se zřejmě představí během následujících týdnů, tak Xperia 5 V se očekává až na začátku druhého pololetí tohoto roku. Do té doby se zřejmě objeví neoficiální rendery a následně i další informace.

Zdroje: gsmarena.com, gsmarena.com, phonearena.com, phandroid.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat