Youtube vylepšuje Shorts, přidává nejen možnosti pro autory

Youtube vylepšuje Shorts, přidává nejen možnosti pro autory
2023-08-02T15:00:09+02:00
• 2. 8. 2023

Zdroj: Dotekomanie.cz

Youtube se snaží držet s dobou a postupně rozšiřuje možnosti platformy. Posledním větším úspěšným počinem je formát Shorts, tedy vertikální kratší videa. Nyní již společnost hlásí dvě miliardy zhlédnutí každý měsíc, což je dostatečně dobré číslo pro Youtube, aby začalo přidávat funkce navíc. Dnes jsme se několika dočkali.

Youtube Shorts

První se Youtube chlubí novinkou Collab, což je v podstatě obdoba funkce známá z TikToku. V podstatě si můžete vybrat video a přidat k němu svůj komentář nebo reakci. Součástí je několik vzhledů a také jde použít zelené pozadí, takže může být vaše osoba vsazena do původního videa.

Collab 341x750x

Zdroj: Youtube

Nesmí chybět ani přidávání efektů a nálepek, který bylo přidáno několik za poslední dobu. Youtube se ale nově chlubí nálepkou nazvanou Q&A. Právě ta může sloužit pro získání otázek od publika, na které lze pak odpovídat.

QA Sticker 500x1081x

Zdroj: Youtube

Youtube přidává možnost objevení živého vertikálního vysílání v rámci Shorts. Po kliknutí na konkrétní přenos se následně můžete pohybovat nahoru a dolů a objevovat další podobná vysílání, případně ta, kterou jsou aktuálně v kurzu. Společnost si od toho slibuje větší zapojení publika, přičemž v dohledné době budou dostupné funkce jako členství, Super Chat a Super Stickers.

Dále tvůrci obsahu budou dostává nejrůznější doporučení na vylepšení videa, například o efekty. Zde bude pracovat AI a bude se snažit doporučit i to, co je aktuálně v kurzu, případně co by se ve videu hodilo. Samotní diváci nově získávají možnost si uložit konkrétní Shorts video do playlistu.

Poslední novinka se týká možnosti transformovat běžné video na Youtube do Shorts. S tím budou spojeny i funkce na úpravu jako třeba zoom, ořezání a podobně. Zatím ale není novinka dostupná, její příchod se očekává v horizontu týdnů.

Zdroj: fonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat