Chrome pro Android dostane plynulejší skrolování

Chrome pro Android dostane plynulejší skrolování
2023-08-10T15:00:19+02:00
• 10. 8. 2023

Zdroj: Dotekomanie.cz

Na současném trhu je poměrně dost webových prohlížečů, ale některé sdílí stejný základ, případně jádro. I tak se dají najít rozdíly, například v uživatelském prožitku. Některé jsou plynulejší, jiné rychlejší, další dokáží výrazně šetřit prostředky. Chrome to má trochu komplikované, jelikož rozdíly jde vidět ve verzích pro Android a iOS. Právě na platformě od Applu je skrolování plynulejší. Na Androidu se až nyní začíná řešit.

Kvůli kompatibilitě

Google musí v případě webového prohlížeče Chrome řešit kompatibilitu napříč mnoha zařízeními. Není tak jednoduché integrovat některý vylepšení, což se týká i samotné plynulosti skrolování. Navíc se na trhu již běžně objevují mobilní telefony, které mají vyšší obnovovací frekvenci displeje a také se zvyšuje frekvence dotykové plochy. Proto nemusí být samotné sklování plynulé, jak ukazuje video od Googlu.

Současně ve videu lze vidět vylepšená verze Chromu, která nabízí plynulejší skrolování. Google v tomto případě nemohl z technických důvodů použít jen jiný algoritmus, nebo využít mezipaměť. Proto došlo k rozhodnutí, že místo milisekundového API se přejde na nanosekundové. Tato změna dává větší možnosti v rámci zpracovávání vstupů od uživatele na zařízeních s lepšími parametry.

Novinka bude obsažena v Chromu 116, ale vývojářům se ji podařilo importovat i do Chromu 110, kde bude spíše volitelnou možností. Očekáváme tedy, že výsledky této práce se objeví v Chromu pro Android ve třetím čtvrtletí tohoto roku.

Zdroj: androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat