Apple vydal třetí bety svých operačních systémů

Apple vydal třetí bety svých operačních systémů
2023-08-13T18:00:52+02:00
• 13. 8. 2023

Zdroj: 9to5mac

Společnost Apple uvolnila třetí veřejné betaverze svých připravovaných systémů iOS 17 a macOS Sonoma. Zajímavé je, že se tak stalo hned následující den po vydání nové betaverze určené pro vývojáře. Obvykle bývá tato pauza výrazně delší, což byl i případ veřejné bety 1 a bety 2.

Veřejná i vývojářská beta iOS 17

Veřejná beta iOS 17 má stejné číslo buildu jako vývojářská iOS 17 beta: build no. 21A5303d. Pokud se ptáte na novinky, které přinášejí, tak už je známo, že se jedná o vylepšení nahrávání živých hlasových zpráv (Live Voicemail recording), či nové animace v Ovládacím centru. Změn je ovšem pochopitelně více.

Novinky v iOS 17

Co se týče připravovaného systému iOS 17 jako celku, největší změny se týkají aplikací pro Zprávy, FaceTime či telefonování samotného. Novinkou bude také aplikace Deník (Journal) nebo například možnost zobrazení informací na displeji orientovaném na šířku (landscape) v režimu Standby. Sesterský systém iPadOS 17 k tomu přidává novinky v nastavení uzamknutého displeje, aplikaci Zdraví atd.

iOS 17 beta

Zdroj: Dotekománie

Systémy iOS 17 a iPadOS 17 jsou momentálně dostupné v betaverzích jak veřejných, tak v těch určených pro vývojáře. Co se týče vydání finálních verzí, vše nasvědčuje tomu, že k němu dojde v polovině září. Do té doby se jistě nějakých novinek ještě dočkáme.

Kromě nosných systémů pro iPhony a Macy testuje Apple ještě další své systémy, tedy tvOS 17 pro Apple TV, watchOS 10 pro Apple Watch, a také updaty určené pro HomePody a bezdrátová sluchátka AirPods. Všechny tyto systémy jsou nyní dostupné i jako veřejné bety. Jinak tomu je u naprosté novinky z dílny Applu, totiž headsetu Vision Pro: SDK pro systém visionOS je k dispozici pouze pro vývojáře.

Zdroj: 9to5mac.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Petr Hlávka

Narodil se velmi mlád a zatím je stále ještě naživu. Už v dětství ho přitahovaly bity a bajty: od programovatelné kalkulačky, přes C64, MS-DOS a Windows pak (téměř proti své vůli) doputoval do univerza jménem Apple - a už v něm zůstal.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat