Samsung chce do čtyř let začít s výrobou 1,4nm procesorů

Samsung chce do čtyř let začít s výrobou 1,4nm procesorů
2023-06-30T15:44:41+02:00
• 1. 7. 2023

Samsung poodhaluje své výrobní plány na nejbližší čtyři roky a podle toho, jaké informace se odhalují, máme se na co těšit. Jihokorejský technologický gigant se chce pustit do veliké výzvy v oblasti vývoje výkonných procesorových čipů.

Výkonné čipy od Samsungu jsou na obzoru

V dnešní době jsou na špici výrobci Qualcomm a Mediatek, kteří dodávají své špičkové čipy vyráběné 4nm technologií. Už to je samo o sobě veliký technologický úspěch, protože čím menší je čip, tím lepší je jeho výkon a efektivita, ale jedná se o náročnou výrobní technologii. Samsung odhalil své plány a ty ukazují, že se chce pokořit 2nm výrobní technologii do roku 2025 a 1,4nm technologii do konce roku 2027. Obě technologie chce v rámci těchto časových milníků uvést do masové výroby.

Samung Exynos Processor 1920x1080x

Zdroj: NextPit

Samsung Foundry je, hned po společnosti TSMC, druhým největším smluvním výrobcem a dodavatelem procesorových čipů na světě. Jak se zdá, Samsung rozhodně nehodlá zůstat za TSMC pozadu. Ta na začátku roku 2022 oznámila, že chce do roku 2025 uvést čipy vyráběné 2nm technologií. Samsung prováděl srovnání 2nm čipu s 3nm čipem, jehož vývoj byl zahájen minulý rok. Čip vyráběný 2nm technologií nabízí 12% zvýšení výkonu a o 25 % vyšší energetickou účinnost oproti 3nm čipům.

Zdroj: gizmochina.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat