Takto bude vypadat Nothing Phone (2) aktualizováno

Takto bude vypadat Nothing Phone (2) [aktualizováno]
2023-07-07T19:30:08+02:00
• 7. 7. 2023

Nothing Phone (1); zdroj: Dotekománie

Aktualizováno 7. 7.

Po několika dnech zde máme další zdroj informací, který patří mezi ty věrohodné. Dle něj máme očekávat Full HD+ panel s technologií OLED, přičemž dodavatelem má být opět společnost Visionox. Mělo dojít na vylepšení v oblasti jasu. Nabídne 6,7palcovou úhlopříčku a až 120Hz obnovovací frekvenci. Že se o výkon bude start SNapdragon 8+ Gen 1 není tajemstvím. Na zadní straně budou dva 50MPx snímače. Hlavní má navíc optickou stabilizaci obrazu. Konkrétně se jedná o typ Sony IMX890. Sekundární snímač je od Samsungu (JN1) a bude sloužit pro ultra širokoúhlé snímky. Přední snímač nabídne 32MPx rozlišení.

Mobil bude vybaven optickou čtečkou otisků prstů a nebude chybět odolnost vůči vodě a prachu. Baterie nabídne kapacitu 4700 mAh, přičemž bude podporována 33W technologie nabíjení přes USB C a 15W bezdrátová. Smartphone přijde s Androidem 13 a dočká se ještě Androidu 14, 15 a 16. Bezpečnostní aktualizace budou zajištěny po dobu čtyř let. Navíc se dozvídáme, že by mobil měl stát přibližně 43 000 indických rupií, což je v přepočtu přibližně 11 300 Kč.

Aktualizováno 4. 7.

MKBHD dostal jedinečnou příležitost ukázat část nadcházející novinky Nothing Phone (2), respektive zadní část. Samotné video také pojednává o jiných informacích, ale z pohledu samotného mobilu jsme se dočkali jen zadní části. Došlo ke změně LED osvětlení, respektive místo 5 se nabízí 11 segmentů a také došlo k navýšení zón z 12 na 33. S tím je spojeno také novější ovládání a nové efekty. I tak mobil ukazuje kulatější design, jak se dříve spekulovalo.

Aktualizováno 5. 6.

Už je více méně pravidlem, že před představením přijde @onleaks a ukáže světu skoro finální podobu. Tentokrát máme k dispozici rendery založené na reálném zařízení, které měl k dispozici. Může se ještě několik věcí změnit, ale není to moc pravděpodobné. Dojde na několik změn v designu zadní strany, ale firma bude věrná svému LED provedení. Rám bude více zaoblen a také dojde na vylepšení LED blesku.

Nothing Phone 2 5K1 scaled 2560x1440x

Zdroj: @onleaks (se souhlasem)

Nothing Phone 2 5K4 scaled 2560x1440x

Zdroj: @onleaks (se souhlasem)

Aktualizováno 3. 6.

Nyní už víme, že druhý mobil společnosti Nothing zamíří do vyšší třídy. Některé specifikace již byly potvrzeny a nyní Nothing dodává další infomrace. Například se mobil dočká 3 let aktualizací systému a k tomu navíc 4 roky bezpečnostních aktualizací. To znamená, že mobil se dočká ještě Androidu 14, 15 a 16. Baterie by měla mít kapacitu 4700 mAh a displej by měl mít nakonec 6,7palcovou úhlopříčku. Takže bude větší než současný model.

Nothing již nyní prozrazuje, že u této novinky se více zaměří na recyklované materiály. Například rám bude kompletně z recyklovaného materiálu. To samé se týká i mědi a cínu na hlavní základní desce. Plastové součástky budou z 80 % z recyklovaného materiálu.

Aktualizováno 6. 5.

Firma Nothing již potvrdila příchod dalšího smartphonu. Zatím jsme jen věděli, že bude mít procesor z nejvyšší řady od Qualcommu, ale nic víc firma neprozradila. Nyní se ale objevily informace, které přibližují výbavu této nadcházející novinky. Zdroje hovoří o použití Snapdragonu 8+ Gen 1. Sice se nejedná o nejnovější čip, i tak má dostatek výkonu pro všechny činnosti.

Kromě toho bude mít mobil až 12 GB LPDDR5 a až 256 GB UFS 3.1. Displej by měl mít 6,55 palců s Full HD+ rozlišením a 120Hz frekvencí. Samozřejmě bude použita technologie AMOLED. Na zadní straně bude 50MPx snímač s optickou stabilizací obrazu. Také zde budou další dvě kamery, ale zatím o nich nic nevíme. O energii se má starat baterie s kapacitou 5000 mAh a v základu bude Android 13. Mobil bude mít kovový rám a zadní strana bude ze skla.

Aktualizováno 3. 5.

Společnost Nothing nyní již má speciální stránku k nadcházejícímu smartphonu Phone (2). Je k tomu přiložen i obrázek, který asi reprezentuje část zadní strany. Zřejmě se dočkáme nějakého speciálního přepínače, ale vzhledem k tomu, že firma neuvádí nic konkrétního, jde jen o náš odhad. Současně Nothing dodává, že se bude jednat o prémiový mobil a bude představen již toto léto. Bližší datum se zřejmě dočkáme později.

alakasam desktop 1660x (1) 1660x1323x

Zdroj: Nothing

Aktualizováno 7. 2.

Carl Pei nakonec potvrdil příchod druhého smartphonu, který se bude jednoduše jmenovat Nothing Phone (2). Oficiálně přislíbil, že smartphone bude nabízet lepší specifikace a také vyladěnější software. Mezitím se již začínají objevovat spekulace kolem specifikací. Modelové číslo novinky je A065, přičemž o výkon se má starat některá z verzí Snapdragonu 8, ale zřejmě nejmodernější verze nebude k dispozici. Carl Pei se vyjádřil se slovy, že chce nabídnout lepší výkon, ale nutně to neznamená, že se musí jednat o zařízení lámající benchmarky. Předpokládáme, že bude třeba obsažen Snapdragon 8 Gen 1, případně plus verze.

Operační paměť bude o velikosti 12 GB a základní varianta nabídne 256GB úložiště. Baterie by měla nabídnout větší kapacitu, konkrétně 5000 mAh. Displej nabídne AMOLED technologii a 120Hz obnovovací frekvenci. K představení by mělo dojít ve třetím čtvrtletí tohoto roku.

Původní článek 31. 1.

Sem tam se na trhu objeví nováček, který se snaží nalákat na trochu jiná zařízení. Případně se chce zaměřit na trochu specifičtější kategorii. Některé firmy nepřežijí ani první rok, případně vydají jen jedno zařízení. V současnosti se snaží o získání dobrého postavení společnost Nothing, která již představila několik produktů, mezi kterými je i mobilní telefon. Nyní se dozvídáme, že se chystá pokračování.

Nothing Phone (2)

Carl Pei dříve pracoval u OnePlus, ale dnes již vede svou vlastní značku. Té se podařilo zaujmout netradičním designem sluchátek, ale více nás oslovil první smartphone. V naší recenzi si vedl poměrně dobře a také nás oslovil i z pohledu výbavy a designu. Zatím ale majitelé musí čekat na aktualizaci na Android 13. Firma v tomto ohledu nespěchá, ale možná bude vydána stabilní verze ke konci prvního pololetí.

Zatím jsme neviděli ani jeden náznak další generace, ale Carl Pei rovnou v rámci jednoho rozhovoru uvedl, že se letos dočkáme novinky Nothing Phone (2). Byl velmi tajemný a nechtěl zmiňovat, co vlastně máme očekávat. Jestli se bude jednat o zářivý mobil, není jasné, ale Carl Pei nastínil, že by Nothing Phone (2) měl zapadat do vyšší kategorie smartphonů než současná generace.

NothingPhone1 16 6000x3368x

Nothing Phone (1); zdroj: Dotekománie

Dá se očekávat, že se společnost zaměří na použití komponentů z vyšších tříd, zřejmě se dočkáme i rychlejšího procesoru, ale to je zatím náš odhad. Lze ale předpokládat, že dojde k navýšení ceny. Je ale otázkou, o kolik se zvedne. Pro společnost by nemělo nyní moc smysl útočit na top modely, ale zamířit do vyšší střední třídy se může vyplatit. Zatím si ale budeme muset počkat na nějaké konkrétnější informace.

Nothing v tuto chvíli roste, aspoň co se týče počtu zaměstnanců, a plánují se také nové obchody. Navíc má značka oficiálně vstoupit i na trh v USA, zejména s nadcházející novinkou Nothing Phone (2).

Zdroje: 9to5google.com, mysmartprice.com, phandroid.com, gsmarena.com, fonearena.com, smartprix.com, gsmarena.com, techradar.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat