Dostupnost Apple Vision Pro bude ještě více omezenější

Dostupnost Apple Vision Pro bude ještě více omezenější
2023-07-08T13:36:58+02:00
• 8. 7. 2023

Zdroj: Apple

Appel se již pochlubit svým nejnovějším produktem a jeho turističtější vizí. Bohužel Apple Vision Pro se nedočkají nějakého velkého zahájení prodeje. Na samotném představení bylo uvedeno, že se produkt bude prodávat prvně jen v USA, ale jak se ukazuje, ani v domovské krajině nebude jednoduché si novinku zakoupit.

Jen s domluvenou schůzkou

Nejnovější informace naznačují, že ačkoliv budete mít dostatek finančních prostředků a budete v USA, tak si novinku jen tak nezajdete zakoupit do nejbližšího Apple Storu. Zdroje mluví i systému objednávek schůzek, v rámci kterých si vyzkoušíte Apple Vision Pro. Pokud vše bude sedět a budou pro vám vyhovovat, tak si je budete moci zakoupit.

Apple zpočátku nabídne tento systém jen v několika obchodech v USA. Ve vybraných bude speciální místnost nebo prostor, kde bude připraveno několik variant Vision Pro, podle velikosti. Aby tento proces zjednodušil, připravuje speciální aplikaci, pomocí které naskenujete hlavu. Aplikace pak vyhodnotí data. Podle toho dojde k určení správného popruhu.

Apple WWCD23 Vision Pro with battery 230605 1920x1080x

Zdroj: Apple

Stejný systém bude využívat i v obchodech. Pakliže budete mít menší hlavu nebo budete potřebovat speciální rozměr, tak asi budete potřebovat podpůrný popruh, tedy řemen přes temeno hlavy. Ten ale ještě není hotov a stále se na něm pracuje. Nebude ale v ceně zařízení, ten si bude muset zájemce dokoupit navíc.

Rozjezd prodeje tedy bude dost zpomalen. Nepředpokládáme, že při takových pravidlech a nutností bude novinka dostupná po celém světě v nějak krátké době. Ostatně Apple nepředpokládá, že by se Apple Vision Pro dostal do prodeje u dalších prodejců dříve než po roce 2025. Tehdy ale asi bude k dispozici nějaká jednoduší a lehčí verze.

Zdroj: gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat