Apple plánuje MacBook s ohebným displejem aktualizováno

Apple plánuje MacBook s ohebným displejem [aktualizováno]
2023-07-23T16:33:49+02:00
• 23. 7. 2023

Zdroj: Lenovo

Aktualizováno 23. 7.

Před dvěma týdny se objevily spekulace, že by Apple měl uvést MacBook s ohebným displejem. Na novince má spolupracovat s divizemi společností Samsung a LG, přičemž právě Samsung zvyšuje úsilí a více investuje do odolnosti a použitelnosti. Zejména se má více snažit u větší ohebných panelů, které by mohly v rozložením stavu dosahovat 25palcové úhlopříčky. Nejvíce se ale nyní pracuje na 20palcové verzi. Zdroje naznačují, že právě MacBook s ohebným displejem by měl nabídnout 20,5palcovou úhlopříčku. Také se ale uvádí, že se novinka nepředstaví světu dříve, než v roce 2025.

Původní článek 8. 7.

Dlouho jsme čekali na technologii ohebných displejů. První se dostaly do mobilních telefonů, ale jen v podobě zahnutého panelu do strany. Tento trend byl zachován, ale následně byly uvedeny mobilní telefony s ohebnou konstrukcí. Dnes zde máme poměrně dost výrobců, jako jsou například Samsung, Huawei, Honor, Motorola a nově například Tecno. Na trhu najdete již nyní i kategorii notebooků s ohebným displejem a konstrukcí, ale výrobců je málo. Za dva nebo tři roky se ale může přidat Apple.

Apple a ohebný displej

Dnes by se dalo říci, že MacBook je vlastně iPad s napevno upevněnou klávesnicí. Obě zařízení pohání skoro stejný hardware. Současně se mi ale vybavuje tvrzení společnosti Apple, že neplánují přidat dotykový displej do kategorie MacBooků. To se zřejmě změní s příchodem technologie ohebných displejů.

Zdroje totiž naznačují, že se Apple pustil do komunikace s dodavateli ohebných displejů. Pravděpodobně komunikuje a začíná řešit tuto problematiku s firmami jako Samsung Display a LG Display, které masivně investují právě do této technologie, zejména v oblasti větších ohebných displejů. Navíc spolupracují i mezi sebou do určité míry.

img 1973 1200x1200x

Zdroj: cnet (se souhlasem)

Celý projekt je spíše ve svém začátku a zřejmě máme očekávat podobné představení jako u jiných netradičních produktů. Údajně má být MacBook s ohebným displejem uveden v roce 2025, přičemž k prvním zákazníkům se dostane až rok na to. Nebudeme spekulovat, co takové zařízení nabídne. Možná se spíše bude jednat o největší iPad s ohebnou konstrukcí. Ostatně MacBook má výhodu právě ve fyzické klávesnici.

Dá se očekávat, že cena takové novinky bude velmi vysoká, vyšší než u tradičních MacBooků, případně těch nejvybavenějších. Samozřejmě se mohou objevit komplikace a Apple může celý projekt zaříznout. Na druhou stranu může být jeho vstup do této kategorie dostatečným impulsem k většímu rozvoji a konkurenčnímu souboji.

Zdroje: gsmarena.com, phonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat