Podle statistik přibližně 81 % všech iPhonů běží na iOS 16

Podle statistik přibližně 81 % všech iPhonů běží na iOS 16
2023-06-05T16:30:35+02:00
• 5. 6. 2023

Zdroj: 9to5mac

Apple před oznámením nového sytému iOS 17 na pravidelné konferenci WWDC zveřejnil statistiky k současné verzi iOS 16. Tato čísla říkají, že iOS 16 běží aktuálně na zhruba 81 % iPhonů.

Apple zveřejnil statistky pro iOS 16

Rychlost adopce nových aktualizací systému iOS byla oproti Android vždy mnohem rychlejší. Vstupuje do toho hned několik faktorů. Apple si vedle softwaru dohlíží i na vývoj hardwaru, čímž je jeho systému velice dobře odladěn. Android na svých zařízeních používá velké množství výrobců a ti ne všichni reagují rychle na nové aktualizace systému a tak uživatelé některých značek ani reálně nemá šanci přejít na nový systém, pakliže si nezakoupí novější zařízení.

ios 16 626x868x

Zdroj: Apple

Apple iOS 16 byl vydán loni v září a dnes dle statistik, které Apple zveřejnil, běží na přibližně 81 % všech iPhonů. Pokud do statistik zahrneme modely vydané v posledních letech, dostáváme se až na zhruba 90 %. Z toho 13 % telefonů běží na iOS 15 a 6 % běží na některé ze starších verzí. Pokud se na čísla podíváme optikou modelů uvedených na trh v posledních čtyřech letech, tak na iOS 15 běží 8 % a starší verzi má pak nainstalovanou 2 % zařízení.

ipadOS 16 610x864x

Zdroj: Apple

Pokud se podíváme na statistiky pro iPady, tak 76 % všech tabletů uvedených v posledních čtyřech letech běží na iOS 16 (18 % na iOS 15 a 6 % na starších verzích). Z pohledu všech modelů běží 71 % iPadů na verzi iOS 16 (20 % na iOS 15 a 9 % na starších verzích). Jen pro srovnání, Android 13, který dorazil loni v srpnu běží prozatím pouze na 12 % všech telefonů, ale je to dané důvody, které jsme si popsali výše.

Zdroje: developer.apple.com, gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat