FaceTime v Apple TV? S tvOS 17 brzy realita

FaceTime v Apple TV? S tvOS 17 brzy realita
2023-06-08T13:30:01+02:00
• 8. 6. 2023

Zdroj: XDA-Developers

Apple samozřejmě oznámil také tvOS 17 během WWDC23. Pro Apple TV by se mělo jednat o jednu z nejvýznamnějších aktualizací za posledních několik let. Přináší totiž několik nových funkcí, včetně používání FaceTime.

tvOS 17 a hlavní novinky

FaceTime vám umožní přijímat nebo iniciovat hovory pomocí iPhonu a následně hovor přenést na televizní obrazovku prostřednictvím Continuity Camera. Případně můžete aplikaci spustit přímo na Apple TV a zahájit FaceTime hovor přímo v televizi. To ale není jediná novinka.

tvOS 17

Zdroj: XDA-Developers

Apple zpřístupnil API i pro aplikace třetích stran, jako je Zoom a Webex, které rovněž budou dostupné na Apple TV. Dokonce si budete moci užít i funkci Center Stage v rámci těchto aplikací. tvOS 17 také poskytne funkci SharePlay pro společné sledování pořadů a filmů na Apple TV v režimu split-screen, nebo budete moci využít Apple Music Sing a zpívat s přáteli své oblíbené skladby. Osobně ale nejvíce ocením funkci Najít, která pomocí iPhonu lokalizuje ztracený Siri Remote (2. generace) ovladač.

Dalšími novinkami tvOS 17 je přepracované rozhraní ovládacího centra. Nový design se více podobá prostředí iPadOS, macOS a iOS. Apple tvrdí, že díky ovládacímu centru budete mít přístup k důležitým nastavením a informacím po celou dobu používání Apple TV. Zobrazí vám například čas, profil aktivity a další užitečné podrobnosti o uživatelské činnosti. Mezi menší novinky pak patří funkce Enhance dialog, která zlepšuje slyšitelnost mluveného slova tím, že odděluje dialog od pozadí. Dále je podpora Dolby Vision 8.1 a podpora VPN od třetích stran.

Zdroj: xda-developers.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat