Canon by chtěl spolupracovat s výrobcem mobilů

Canon by chtěl spolupracovat s výrobcem mobilů
2023-05-21T15:00:31+02:00
• 21. 5. 2023

Zdroj: Dotekomanie.cz

Smartphony prošly poměrně velkým vývojem, což mělo vliv i na trh s běžnými foťáky. Není se ale čemu divit, když i průměrný mobilní telefon umí zcela nahradit levný foťák. I když se některé smartphony chlubí fotografickými schopnostmi zrcadlovek, je jasné, že nikdy nebudou moci konkurovat například pořádné optice. Výrobci foťáků tak museli změnit svou strategii, což vyústilo v nový trend, v rámci kterého legendární značky spolupracují s výrobci mobilů. Nyní se zřejmě objeví i další společnost v podobě Canonu.

Canon a mobily?

Canon patří mezi legendární společnosti v oblasti foťáků, ale zatím firma asi nepotřebovala řešit změnu své strategie jako konkurence. Ostatně Canon nedělá jen foťáky. Portfolio společnosti je rozsáhlé, stačí zmínit třeba tiskárny. Zřejmě ale nadešel čas a podle informací Canon hledá partnerskou společnost právě z řad výrobců mobilních telefonů.

Zatím není jasné, jestli by Canon působil jen jako konzultační společnost, nebo by se přímo zapojil do vývoje, případně výroby. Také je ale otázka, jestli by zákazníky oslovilo logo Canonu u mobilu, respektive u foťáků. Canon chce mít podobné partnerství jako Hasselblad s Oppo a OnePlus, Zeiss s Vivo a Leica s Xiaomi.

00100lPORTRAIT 00100 BURST20190303090413661 COVER 4032x3024x

Zdroj: Dotekomanie.cz

Navíc je zde, ještě otázka, který výrobce by šel do takového partnerství. Výše jmenované firmy jsou zabrané. Sony do toho nepůjde, jelikož v oblasti foťáků má své vlastní plány. Nepředpokládáme, že by se do něčeho takového pustil Samsung či Google, Apple nepřipadá v úvahu. Motorola to již jednou zkusila, ale moc ji to nevyšlo. Canon si tedy bude muset vybírat mezi čínskými výrobci jako Realme, Honor, Tecno, Infinix a podobnými. Budeme si muset počkat, co z těchto plánů vůbec bude a jestli Canon najde partnerskou firmu.

Zdroj: gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat