Google zpřístupňuje šifrování v rámci RCS pro všechny aktualizováno

Google zpřístupňuje šifrování v rámci RCS pro všechny [aktualizováno]
2023-08-09T11:30:57+02:00
• 9. 8. 2023

Zdroj: Dotekomanie.cz

Aktualizováno 9. 8.

Google oznámil, že nově zavádí end-to-end šifrování pro všechny stávající i nové uživatele v rámci aplikace Zprávy u technologie RCS, tedy chatu, který nepoužívá standardní SMS. Novinka je platná i pro skupinové konverzace. Někteří uživatelé nemusí mít novinku dostupnou vzhledem ke změněným podmínkám používání. Stačí s nimi souhlasit a hned bude šifrování aktivováno. Díky tomu ani sám Google nebude vědět, případně si ukládat samotnou konverzaci.

Aktualizováno 20. 4.

Po několika měsících Google začíná zavádět end-to-end šifrování pro skupinové konverzace u aplikace Zprávy při využití technologie RCS. Zatím se novinka objevila jen o části uživatelů, z čehož usuzujeme, že zavádění bude postupné.

messages rcs end to end encryption group chats stable 2 1080x2400x messages rcs end to end encryption group chats stable 1 1080x2400x

Zdroj: androidpolice (se souhlasem)

Původní článek 3. 12.

Dnes je to 30 let, co byla poslána první SMS zpráva. Při této příležitosti Google představil novinku pro RCS, což je technologie nahrazující právě původní SMS. Jednak se nabízí šifrování, ale také zde není účtování po jednotlivých zprávách a je možné posílat nejen fotky v plné kvalitě. Dnešní novinka se týká skupinové konverzace.

RCS a skupiny

Google dnes oznámil, že zavádí šifrování pro skupinové zprávy, ale jde jen o beta testování. Pokud tedy máte beta verzi aplikace, měli byste dostat aktualizaci, která vám toto nabídne. Samozřejmě se může nyní ještě objevovat komplikace s uživateli, kteří nemají nejnovější aplikaci a tudíž u nich chybí možnost šifrování. V takovém případě dojde k vypnutí šifrování, o čemž budete informování přímo v konverzaci.

e2eemax 1000x1000 472x1000x

Zdroj: Google

Hlavní výhodou této funkce je to, že ani Google nebude mít přístup k samotnému obsahu. Kromě této novinky jsme se dočkali oficiálního oznámení, že si budete moci vybrat jakoukoliv emotikonu pro reakce na jednotlivé zprávy.

Google si nenechal ujít příležitost si rýpnout do Applu, který nechce podporovat RCS technologii a zůstává u SMS, pokud tedy jde o komunikaci mezi iPhonem a Androidem. Google doslova napsal, že se Apple zasekl v 90. letech minulého století. V tomto ohledu skutečně zůstává Apple pozadu, jelikož RCS podporují mnohé společnosti včetně mobilních operátorů po celém světě.

Apple neplánuje podporu RCS, spíš si mají všichni koupit iPhone

Zdroje: blog.google, androidpolice.com, droid-life.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat