Google definitivně končí s Google Glass

Google definitivně končí s Google Glass
2023-03-17T16:37:01+02:00
• 17. 3. 2023

Zdroj: Dotekomanie.cz

Google svého času dokázal představovat velmi zajímavým způsobem nové projekty, přičemž se demonstrací nebo představování účastnili i přímo sami zakladatelé této společnosti. Doba se změnila, firma se posunula a skoro by se dalo říci, že začíná i dospívat. V roce 2010 jsme mohli sledovat velmi zajímavé představení možností brýlí Google Glass.

Dokonce se brýle dostaly i do prodeje, byť ve velmi omezené míře. U nás v redakci jsme je dokonce použili pro natočení rozhovoru právě přes zabudovanou kameru. Minimálně na domácí scéně jsme byli první. Nadšení ale opadlo a dokonce se začaly připravovat zákony právě kvůli brýlím. Běžná verze ale není už dlouho k dispozici a Google nyní dělá definitivní tečku za celou generací.

Konec Google Glass

Google ukončil běžnou variantu Google Glass, ale ještě donedávna bylo možné zakoupit variantu Google Glass Enterprise Edition, která byla dostupná pro společnosti. Poslední model vznikl v roce 2019 a další už nebude následovat. Došlo k rozhodnutí, že celý projekt skončí. Prodej byl zastaven a samotná podpora bude zajištěna do 15. září.

I nadále bude možné stahovat systémové soubory, ale i ty budou odebrány, konkrétně 1. dubna 2024. Jde tak o poslední tečku za ne moc komerčně úspěšným projektem. Na druhou stranu Google získal velmi cenné informace a v podstatě patří mezi málo společností, které mají tak dlouhou zkušenost s brýlemi pro rozšířenou realitu.

Google začíná testovat své nové brýle

Vzhledem k tomu, že se spekuluje o novém softwaru a také hardwaru, asi se dočkáme nové generace, která bude postavena na získaných datech a zkušenostech. Zatím ale nebylo cokoliv oznámeno a budeme si muset počkat, co přinese budoucnost.

Zdroje: androidpolice.com, engadget.com, engadget.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat