Google začíná testovat své nové brýle

Google začíná testovat své nové brýle
2022-08-01T09:35:50+02:00
• 1. 8. 2022

Zdroj: Google

Google před nějakou dobou chtěl nabídnout chytré brýle pro masy, ale samotný projekt Google Glass byl spíš jen otevřený test, který nevyšel. Možná byl problém i v tom, že se jednalo o další platformu pro vývojáře. Ti ale nejvíce vytváří obsah pro zařízení s větší uživatelskou základnou, což nebyl případ Google Glass. Nyní ale dává projektu chytrých brýlí druhou šanci.

Google AR brýle

V květnu se Google pochlubil prototypem svých nových brýlí s rozšířenou realitou. Bohužel nemáme bližší informace o specifikacích, technologii projektoru a podobně. Na druhou stranu Google poskytl vyjádření, že s tímto projektem se chce soustředit na několik aspektů nebo spíše funkcí.

Vyzkoušeli jsme Google Glass [videoreportáž]

Jednou z nich je překlad v reálném čase, přičemž text jde vidět v zorném poli uživatele. Také se testuje funkce živého přepisu, což ocení uživatelé s vadou sluchu. Také se mají objevit funkce jako navigace a podobně. Google se prostě zaměřil na praktické funkce a není známo, jestli i tento produkt otevře vývojářům, nebo bude integrovat jen své služby.

Google uvádí, že prototypy brýlí testuje již nějakou dobu v laboratorních podmínkách, ale ty jsou nedostatečné. Proto již v srpnu začne testovat v reálném prostředí. Google je tak nasadí do reálného prostředí, aby získal více dat a také interakcí. Aktuální prototypy ale nemají ani kompletní hardware, nebo je spíše omezený. Například brýlím zatím chybí možnost focení a natáčení videí.

Společnost ale nechystá uvedení na trh v dohledné době. Ve vyjádření přímo stojí, že chce firma na vše jít pomalu, postupně a nechce nic uspěchat jako v případě Google Glass.

Zdroje: blog.google, techradar.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat