MediaTek přinesl herní procesor pro levnější telefony

MediaTek přinesl herní procesor pro levnější telefony
2023-02-15T09:45:52+02:00
• 15. 2. 2023

Zdroj: MediaTek

Tchajwanská společnost MediaTek vydala ven novou čipovou sadu, která je hlavně určena pro méně náročná zařízení. Novinka nese název Helio G36 a stává se přímým nástupcem modelu Helio G35, o němž jsme poprvé slyšeli koncem června roku 2020. Každopádně čipset neprošel žádnou drastickou proměnou. Ke všemu má převážnou část konfigurace stejnou jako Helio G37.

Bez výjimečností

Procesor Helio G36 byl výroben 12nm procesem u TSMC a jeho deska dohromady obsahuje osm jader Cortex-A53 běžících pod taktovací frekvencí 2,2 GHz či grafický čip PowerVR GE8320. Herní technologie HyperEngine 2.0 Lite obsahuje Networking Engine 2.0 na lepší připojení a rychlejší odezvu sítě, kdežto druhý Resource Management Engine 2.0 zajišťuje stabilní výkon díky inteligentnímu řízení CPU, GPU, pamětí.

Helio G38 1056x575x

Zdroj: GSMArena

Co se týče dalších specifikací, tak podporuje maximálně Full HD+ displeje s 90Hz obnovovací frekvencí. Dozadu výrobci mohou nasadit buď dva 13MPx objektivy, nebo jeden 50MPx snímač. Čip dovoluje natáčení videí ve Full HD kvalitě při 30 snímcích za sekundu. Dále si zaslouží zmínku dvoupásmové připojení pod standardem WiFi 5, funkci Bluetooth 5.0, trojici satelitních systémů (GPS, GLONASS, Galileo) a pouze LTE/VoLTE sítě.

Nakonec první zařízení s tímto řešením můžeme vyhlížet v následujících týdnech či měsících, jejichž cenovka nejspíš nepřekoná ani hranici 3 000 Kč.

Zdroje: gsmarena.com, mediatek.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat