Google Area 120 má už jen tři projekty

Google Area 120 má už jen tři projekty
2023-02-02T15:00:54+02:00
• 2. 2. 2023

Autor: Přemysl Vaculík, Dotekomanie.cz

Google má poměrně hodně divizí nebo sekcí, které se věnují nejrůznějším produktům. Area 120 je ale trochu jiná sekce. Zaměřuje se zejména na experimentální funkce, projekty a někdy zasahuje i do hardwarové úrovně. Bohužel nedávné škrty v Googlu hodně zasáhly tuto divizi. Z původních mnoha projektů zde zůstaly jen tři.

Jeden z nich je zaměřen na Gen Z

Po značných škrtech v řadách pracovních pozic nezůstalo divizi Area 120 dostatek pracovníků, aby mohl pokračovat vývoj na mnohých projektech. Dozvídáme se, že zůstaly jen tři z nich, přičemž jeden není ani z dílny Googlu. V tuto chvíli se bude pokračovat na platformě Checks pro vývojáře věnující se ochraně osobních informací. Druhou je Aloud pro možnost dabování videí za využití AI.

Třetí projekt je založen na službě Liist, kterou Google odkoupil za blíže neuvedenou cenu. Na projektu pracovali před odkupem vývojáři tři roky, a jakmile se Google stal novým majitelem, došlo k ukončení. V tuto chvíli se má na ní pracovat v Area 120, přičemž se o projektu mluví jako o „spotřebitelském produktu Gen Z“.

Liist se tak má stát základem určitého systému záložek, který bude napojen na sociální sítě jako TikTok a Instagram. Případně bude cílit právě na tyto uživatele a chce nabídnout lepší komfort ve vyhledávání produktů, míst a podobně. Z vyjádření některých zástupců z Googlu to vypadá tak, že se chtějí více zaměřit na vyhledávání produktů právě u uživatelů sociálních sítí. Google si je vědom, že mají velkou popularitu, přičemž uvádí, že 40 % mladých lidí (Gen Z) míří výhradně na tyto sociální sítě. Liist by měl Googlu napomoci, jak je trochu navrátit k běžnému vyhledávání, nebo se na tom nějak podílet.

Je tedy vidět, že Area 120 je značně oslabena. Je zde otazník nad budoucností této divize a není jasné, jestli se plánují další projekty, nebo se Google postupně zaměří na jiné části a Area 120 se postupně vytratí.

Zdroje: techcrunch.com, enter.co

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat