Firefox pro Android získává nové užitečné bezpečnostní funkce

Firefox pro Android získává nové užitečné bezpečnostní funkce
2023-02-25T13:30:43+02:00
• 25. 2. 2023

Zdroj: Android Police

Firefox se snaží dohánět své konkurenty, a tak se snaží do svého prohlížeče dostat co nejvíce vylepšení a novinek. V těchto dnech získává jeho mobilní verze pro Android nové funkce, o které si řeklo mnoho uživatelů v souvislosti s lepším online zabezpečením.

Firefox pro Android dostává vylepšení na ochranu soukromí

Jednou z novinek, které nabízí i konkurence, je nový nástroj Firefox Realy, který umožní si bezplatně vytvářet e-mailové aliasy pro lepší skrytí identity například při vytváření online registrace. Podobná funkce byla představena loni pro prohlížeč Chrome od Googlu. Vedle této novinky Mozilla pro svůj mobilní prohlížeč přidává další doplňky. Tím prvním je funkce ReadAloud, která umožní přehrávat si webový obsah jako zvuk. Tím druhým doplňkem je funkce ClearURL, která odstraňuje sledovací řetězce obsažené v URL adrese.

firefox 1038x830x

Zdroj: Android Police

Ty používá dnes velké množství webů, mezi kterými samozřejmě nechybí například Facebook a mnoho dalších. V základní verzi zdarma si může uživatel vytvořit maximálně 5 e-mailových aliasů. Pro větší počet je pak nutné mít zakoupenou premium službu, která vyjde na 0,99 dolarů měsíčně. Celkově se tak Firefox ve svém mobilním prohlížeči pro Android zaměřuje na bezpečnost, především pak na ochranu před online sledování.

Zdroj: androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat