Copilot for Business: umělá inteligence, která za vás dokončí kód

Copilot for Business: umělá inteligence, která za vás dokončí kód
2023-02-17T09:35:10+02:00
• 17. 2. 2023

Zdroj: GitHub

GitHub uvedl na trh svůj nový nástroj pro automatické dokončování kódu s názvem Copilot for Business. Určený je pro podniky a týmy, vyjde na 19 dolarů měsíčně. Cena zahrnuje správu licencí, politické organizace a další funkce týkající se ochrany soukromí. Nástroj také podporuje připojení přes proxy a novou verzi modelu zlepšení umělého inteligence. Vývojáři stále pracují na vylepšování modelů a přidávání nových funkcí, včetně rozpoznávání bezpečnostních chyb. Cílem je zlepšit rychlost a schopnost generovat až 80 % kódu.

GitHub oznámil, že Copilot for Business, firemní verze nástroje pro dokončování kódu s umělou inteligencí za 19 dolarů měsíčně, je nyní dostupný v plné verzi. Od prosince loňského roku probíhalo beta testování. Copilot for Business přidává řadu funkcí, jako je license management, organization-wide policy management a funkce pro ochranu osobních údajů. Mění se také používání služby, doteď bylo potřeba pro registraci podnikové verze spolupracovat s obchodním oddělením GitHubu, nyní to zvládnete sami. 

Copilot for Business vygeneruje až 80 % kódu

Nástroj podporuje rovněž připojení přes proxy server, včetně těch s certifikáty podepsanými samotným uživatelem. Pro doplňování kódu používá Copilot umělou inteligencí, která poháněna vylepšeným modelem (s podporou OpenAI). Samozřejmě společnost neustále pracuje na nových modulech a funkcích. 

Zajímavá je funkce „fill-in-the-middle“, která dokáže nejen za uživatele dokončit řádek kódu, ale také začne přidávat slova uprostřed – dokáže rozpoznat, co je před a za kurzorem. Za tímto účelem se nástroj dívá také na související soubory, na kterých pracujete, a tyto informace pak používá k vytváření svých modelových dotazů. 

Copilot for Business

Zdroj: TechCrunch

Copilot rozpozná i běžné bezpečnostní chyby v kódu, která se vrací z modelu. Pokud je najde, automaticky přejde na návrh, který je bezpečnější. Nejde však jen o zlepšování, ale také o zrychlování. Vývojový tým neustále pracuje na zlepšení latence. Data GitHubu ukazují, že vývojáři jsou „rychle neklidní“, když Copilotu trvá generování kódu příliš dlouho.

Copilot bude navíc brzy schopen generovat 80 % kódu vývojáře. Dnes je toto číslo přibližně 46 % ve všech programovacích jazycích – a 61 % v Javě. ChatGPT a Bing dnes samozřejmě dokáží generovat celé aplikace (nebo alespoň jejich části) pouhým zadáním. 

Zdroj: techcrunch.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat