Samsung zřejmě nastínil budoucnost Galaxy Z Fold

Samsung zřejmě nastínil budoucnost Galaxy Z Fold
2023-01-20T13:00:51+02:00
• 20. 1. 2023

Zdroj: The Verge (se souhlasem)

Galaxy Z Fold se stal nejvybavenějším mobilem s ohebným displejem od Samsungu a dá se říci, že dnes tak trochu dominuje tomuto specifickému segmentu. Samsung ale ukázal prototyp, na kterém aktuálně pracuje. Možná se nakonec dostane právě do série Galaxy Z a stane se novým králem.

Ohni jak chceš

Samsung, tedy jeho divize Samsung Display každou chvíli ukazuje nějaký koncept, kde demonstruje, co je možné udělat s aktuální technologií nebo na čem se pracuje. Před dvěma lety jsme se například dočkali S konceptu, tedy modelu, kde byly použity dva klouby.

Nyní zde ale máme jiný přístup k celé problematice. V tito chvíli existují dva typy větších mobilů s ohebným displejem. Rozšířenější nabízí rozevření, kde se na vnitřní straně nachází ohebný displej. Druhá verze zatím byla ve větší míře použita u Huawei, kde je displej na vnější straně a je tak neustále vystaven okolí, přičemž zastává roli hlavního displeje jak v otevřením tak ve složeném stavu.

Samsung tentokrát ukázal prototyp, kde umí obě věci najednou díky upravenému kloubu a samozřejmě i displeji, který nemůže být uchycen pevně a musí se pohybovat. Novinku jde tedy rozložit i přelomit, díky čemuž jde použít hlavní ohebný displej i v zavřením stavu. Současně ho můžete kompletně skrýt.

Flexible In Out Display Prototype from Samsung Display P1 750x467x Flexible In Out Display Prototype from Samsung Display P2 640x427x Flexible In Out Display Prototype from Samsung Display P3 750x490x

Zdroj: theverge (se souhlasem)

Zatím se jedná o prototyp a netušíme, jestli se někdy dostane do prodeje v rámci série Galaxy Z, případně jestli touto cestou nepůjde hlavní smartphone. Samsung ale současně ukázal nový design samotného ohybu, tedy kloubu, který by měl přinést lepší vlastnosti a také by měl redukovat viditelnost ohybu u displeje. Na obrázku níže můžete vidět porovnání aktuálního řešení s novým.

Flexible In Out Display Prototype from Samsung Display P4 1 750x500x

Zdroj: theverge (se souhlasem)

Zdroj: theverge.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat