iPhone 15 bude mít USB-C, modely Pro ještě rychlejší port

iPhone 15 bude mít USB-C, modely Pro ještě rychlejší port
2022-11-18T19:30:47+02:00
• 18. 11. 2022

Zdroj: Dotekomanie

V rámci schválení novely EU o standardizaci konektoru USB-C musí všichni výrobci mobilních telefonů do roku 2024 přejít kompletně na stejný port. Samozřejmě největší bolest utrpí Apple, jelikož Lightning port byl jeho unikátem a navíc jeho kabely byly a stále jsou nejprodávanějším produktem v celé historii. Spekulovalo se o tom, že bychom se v roce 2024 mohli dočkat iPhonu zcela bez portů. Pravděpodobně si Apple s touto myšlenkou stále hraje, nicméně technologii nemá na takové úrovni, aby ji byl schopen uvést do hromadné produkce. Takže USB-C?

iPhone 15 Pro s Thunderboltem

iPhone 15 skutečně bude mít USB-C, respektive podle Ming-Chi Kua by modely Pro mohly získat rychlé připojení Thunderbolt. Tím by společnost dokázala posunout fotografování na další úroveň. iPhony delší dobou dokáží natáček 4K videa, dostat je ale ze zařízení stojí dost času. To by se právě implementací Thunderbolt portu změnilo. 

iPhone 15

Zdroj: AppleInsider

Leaker Ming-Chi Kuo sepsal hromadné vlákno na Twitteru, ve kterém se odkazuje na nejmenovaný dodavatelský řetězec. Celá řada iPhone 15 jistě získá USB-C, Pro verze poskytne Thunderbolt. Jinými slovy, iPhone 15 a 15 Plus si zachová rychlosti USB 2.9, stejně jako 10,9palcový iPad 2022 – a stejně jako aktuální Lightning. 

Přenosová rychlost modelů s přídavkem Pro (Pro a Pro Max) by měla činit minimálně 20 gigabitů za sekundu v rámci USB 3.2, možná 40 gigabitů za sekundu s Thunderbolt 3. Tak či onak se Apple „zbaví“ Lightning portu po 13 letech.

Zdroj: appleinsider.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat