Samsung zřejmě použije integraci dvou UDC pro rozpoznání tváře

Samsung zřejmě použije integraci dvou UDC pro rozpoznání tváře
2022-10-02T15:00:37+02:00
• 2. 10. 2022

Zdroj: Dotekomanie.cz

Doby tlustých rámečků jsou skoro pryč, minimálně u dražších mobilů. S touto redukcí ale museli společnosti řešit, kam vlastně umístit přední kameru. Zatímco někteří se stále snaží využít malý prostor nad displejem, jiní výrobci jdou cestou výřezů nebo otvorů v displeji. Právě druhou možnost nově nasazuje Apple, ale mezitím některé společnosti používají daleko pokročilejší technologie. Ukazuje se, že sám Samsung má velké plány.

Dvakrát UDC

Na trhu jsou již výrobci, kteří používají UDC (Under Display Camera), tedy kameru integrovanou pod displej. Schová se pod samotným zobrazovacím panelem. Zatím se ale nejedná o dokonalou technologii. Jednak trochu prosvítá za určitých okolností a také kvalita snímků se ještě nerovná tomu, na co jsme zvyklí. V této oblasti je lídrem ZTE, což dokazuje integrací technologie UDC u mobilů střední třídy. Ale najdeme i další výrobce, kteří koketují s UDC. Například se jedná o Vivo, Oppo, Xiaomi a Samsung.

Právě Samsung si patentuje technologii, která využívá dvě kamery integrované pod displej. Jedna se nachází na svém obvyklém místě, druhá je ve spodní části displeje. Díky záznamu z těchto kamer jde vytvořit 3D obraz, což se hodí právě pro identifikaci obličeje. Samsung tímto způsobem chce řešit pokročilejší biometrické ověření.

gsmarena 004 1200x646x

Zdroj: gsmarena (se souhlasem)

Jde zřejmě o jednodušší cestu, než se například snažit integrovat současné pokročilé technologie na rozpoznání uživatele. Ty totiž potřebují emitor infra teček na obličej a pak kameru pro jejich zaznamenání. Díky použití dvou UDC se tak zredukuje nutnost většího množství senzorů a navíc se ušetří na vývoji jiných technologií.

Není ale jasné, kdy se této novinky dočkáme, a jestli vůbec. Samsung sice již použil UDC, ale zatím jen u svého ohebného smartphonu. Zatím se nejedná o běžnou součást mobilů tohoto výrobce.

Zdroj: gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat