Realme 10 dává o sobě znát aktualizováno

Realme 10 dává o sobě znát [aktualizováno]
2022-11-06T16:25:28+02:00
• 6. 11. 2022

Realme 9; Zdroj: Realme

Aktualizováno 6. 11.

Samotné představení série Realme 10 se blíží, což dokazuje výrobce zveřejňováním některých informací. Nyní zde máme dokonce oficiální obrázek zadní strany mobilu. Celá série by měla obsahovat modely jako Realme 10 4G, Realme 10 5G, Realme 10i, Realme 10 Pro+ 5G a Realme 10 Pro+ 5G. Dokonce se vynořily náznaky, že bychom mohli očekávat dokonce i Realme 10 Ultra. K představení první várky v rámci nové série je naplánováno na 9. listopadu.

gsmarena 001 3 1200x900x

Zdroj: Realme via GSMArena

Aktualizováno 29. 10.

Skoro po měsíci zde máme další informace o chystané novince Realme 10. Kromě toho uniká i redner samotného modelu. Co se týče specifikací, tak základem by měl být procesor Helio G99, což potvrdila i sama společnost. Jedná se o nejvýkonnější procesor střední třídy od Mediateku s podporou maximálně 4G sítí. Na zadní straně bude dominovat 50MPx snímač, zatímco sekundární bude mít jen 2MPx rozlišení. Displej bude typu AMOLED, zatímco 5G verze má dostat LCD panel.

realme 10 600x600x

Zdroj: fonearena (se souhlasem)

Původní článek 1. 10.

Realme se poměrně hodně vyřádilo s jednou sérii mobilů, v rámci které jsme se dočkali modelů Realme 9i 5G, Realme 9iRealme 9 LTERealme 9 5GRealme 9 Pro+ a Realme 9 Pro. Kromě toho některé měly stejný název s různými specifikacemi. Dle dostupných informací se chystá první nástupce v podobě modelu Realme 10.

Zatím s LTE

Realme 10 by mělo navázat na úspěch předchozí série. K představení by mělo dojít ještě v tomto roce, ale zatím nevíme, kdy se tak stane. Vzhledem k tomu, že mobil prochází certifikačními procesy pod označením VCB3HDUH, tak do představení asi nezbývá moc času. Odhadujeme, že by se novinka mohla představit již tento měsíc.

Zatím nevíme, jak bude mobil vypadat ve své plné kráse, ale díky úřadu FCC se dozvídáme jeho obrysy. Kromě toho se ukazuje, že Realme tentokrát použije jen dva foťáky na zadní straně. Již základní verze Realme 9 lákala na 108MPx snímač, takže asi dojde na opětovné použití. Sekundární snímač bude jen asi pro dodatečné efekty.

gsmarena 001 2 236x500x

Zdroj: GSMArena (se souhlasem)

Díky záznamu v benchmarku se také dozvídáme, že se o výkon bude starat Helio G99 od Mediateku, který by měl mít k dispozici 8 GB operační paměti. O energii se postará 5000mAh baterie s podporou 33W nabíjení. Bohužel není známo více specifikací, ale asi se v dohledné době objeví další informace ještě před samotným uvedením mobilu na trh.

Zdroje: gsmarena.com, fonearena.com, gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat