Redmi chystá sérii K60, nabídne výborné specifikace aktualizováno

Redmi chystá sérii K60, nabídne výborné specifikace [aktualizováno]
2022-11-06T17:59:56+02:00
• 6. 11. 2022

Představení série Redmi K50 | Zdroj: MI

Aktualizováno 6. 11.

Již jsme zde měli některé informace o vybavenějším modelů ze série K60 od Redmi. Základní verze zřejmě nabídne procesor Dimensity 8200 od Mediateku, který ještě nebyl uveden. Co se týče další výbavy, tak například hlavní zadní foťák bude mít 48MPx rozlišení s optickou stabilizací obrazu.

Displej by měl mít QHD+ rozlišení a o energii se má postarat baterie s kapacitou 5500 mAh. 67W nabíjení asi nikoho nepřekvapí, ale spekuluje se, že dojde i na bezdrátovou technologii s výkonem 30 W.

Aktualizováno 30. 10.

Už se objevily informace kolem chystané řady Redmi K60, ale současně se ukazuje, že bude k dispozici i speciální verze Redmi K60 Gaming Edition. Tento model byl odhalen v rámci čínské certifikace a nese kódové označení 23011310C. Z něho také víme, že se bude zatím jednat o čínskou verzi, ale následně by se měl objevit model pro globální trh. K uvedení by mělo dojít v lednu. Co se týče specifikací, máme očekávat u Redmi K60 Gaming Edition procesor Snapdragon 8 Gen 2. Mělo by se tedy jednat o nejvýkonnější model z nadcházející řady. Je ale otázkou, jestli se u nás představí s tímto názvem, nebo ho firma bude opět nabízet pod značkou Poco.

Původní článek 15. 10.

Redmi jako samostatná značka mobilů stále spadá pod Xiaomi, ale to neznamená, že by se jednalo o druhořadé mobily. Například v tomto roce jsme se dočkali rovnou několika modelů v rámci série K50. Kromě základních Redmi K50 a K50 Pro jsou zde také Redmi K50S Pro a Redmi K50 Ultra. Jak se ale ukazuje, co nevidět zde budeme mít novou generaci Redmi K60.

Redmi K60

Sice zatím nevíme, jak bude jakýkoliv model ze série Redmi K60 vypadat, ale již se objevují informace minimálně o jednom z nich. Teoreticky se může jednat o Redmi K60 Pro, ale na toto upřesnění si budeme muset počkat. V první řadě zde bude procesor Snapdragon 8+ Gen 1.

Samotný displej by měl opět nabídnout 2K rozlišení, přičemž by se mělo jednat o AMOLED panel. Lze očekávat, že bude mít vyšší obnovovací frekvenci a bude mít integrovanou čtečku otisků prstů. O energii se bude starat baterie s kapacitou 5500 mAh, přičemž zde bude podpora pro 67W nabíjení. Kromě toho máme očekávat také 30W bezdrátovou technologii.

redmi k50 ultra 1860x1096x

Redmi K50 Ultra; Zdroj: Redmi

Systém zde bude již Android 13 s nadstavbou MIUI. Ještě se spekuluje o vyšším modelu, který by měl mít zatím nepředstavený procesor Snapdragon 8 Gen 2, ale zde by se spíš mohlo jednat o Redmi K60 Ultra. Ten by se asi představil později, stejně jako  tomu bylo u současné generace.

Zdroje: gsmarena.com, gizmochina.com, 91mobiles.com, gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat