Apple AR/MR brýle budou mít biometrické ověření uživatele

Apple AR/MR brýle budou mít biometrické ověření uživatele
2022-10-16T19:30:53+02:00
• 16. 10. 2022

Fotka od Minh Pham z Unsplash

Apple v poslední době neuvedl nějaké nové zařízení. Zůstává u zaběhnutých projektů, byť relativně nedávno například zařízl projekt bezdrátové nabíječky, u které mělo být jedno, kam položíte zařízení. Spekuluje se, že se Apple pustí i do automobilového průmyslu, ale zde očekáváme spíše konkurenci pro Android Automotive, speciální systém pro auta. Také se nějakou dobu spekuluje o AR/MR brýlích.

Apple AR/MR

V tomto roce se již objevilo několik náznaků chystané novinky, včetně přípravy operačního systému RealityOS. Očekává se, že brýle pro rozšířenou realitu budou mít displeje založené na technologii micro-OLED, o jejíchž dodávky se mají postarat společnosti jako Sony a LG, nebo minimálně se podílí na vývoji, ale ve výsledku může Apple zvolit jen jednu firmu.

Nyní se ale objevují informace, že si Apple pohrává s možností biometrického ověření uživatele. Nemusíte se bát, že by někde na brýlích byla čtečka otisků prstů. FaceID zde není možné použít, takže zbývá poslední možnost. Apple pravděpodobně použije skenování duhovky. To by znamenalo, že po nasazení brýlí by došlo k naskenování rohovky pro ověření.

sophia sideri LFXMtUuAKK8 unsplash 4000x2251x

Fotka od Sophia Sideri z Unsplash

Předpokládá se, že by Apple mohl novinku uvést již příští rok, ale dokud zde nebudeme mít aspoň oficiální pozvání nebo nějaký náznak ze strany Applu, tak se mohou plány ještě změnit. Co se týče ceny, tak některé zdroje i analytici uvádí, že by brýle mohly stát kolem 3000 dolarů, což je doslova astronomická částka pro běžné uživatele. Pokud se potvrdí, tak česká cena by se mohla pohybovat kolem 98 500 Kč. Dá se tedy spíše uvažovat, že by Apple cílil na profesionální využití.

Zdroje: fonearena.com, theinformation.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat