Brýle pro virtuální a rozšířenou realitu od Applu dostanou zcela nový systém realityOS

Brýle pro virtuální a rozšířenou realitu od Applu dostanou zcela nový systém realityOS
2022-02-14T06:30:02+02:00
• 14. 2. 2022

Nedávno jsme informovali o řadě zpráv týkajících se chystané náhlavní soupravy AR/VR od společnosti Apple. Nové informace přichází díky open-source kódu od společnosti, Apple odhalil, že tento nový produkt bude spojen se specializovaným softwarem nazvaným realityOS. Kód se objevil na GitHubu u účtu Apple OSS Distributions, kde si můžete zmínku o realityOS dohledat.

appleOSS 331x410x

Zdroj: GitHub

V nabídce budou možná dvoje brýle

Informace o systému realityOS se objevila ve stejné době, kdy jsme vám přinesli další informace o chystané náhlavní soupravě pro AR/VR svět, tedy 17. ledna 2022. Zařízení pro „metaverse“ mělo dle původních plánů z roku 2019 přijít v letošním roce, podle novějších informací by však mělo být dostupné až v roce následujícím. Některé informace naznačují, že Apple nepracuje na jednom produktu, ale rovnou na dvou. Mohlo by se jednat například o jedny VR brýle, jako konkurence k Oculus od Facebooku a k Vive od HTC, a druhé by mohly být AR brýle jako konkurence k HoloLens 2 do Microsoftu.

realityos2 1253x648x

Zdroj: GitHub

Pokud jde o náhlavní soupravu, bude údajně poháněna dvěma čipy Apple, které budou mít výkon jako Mac a pomohou plynule přepínat mezi režimy AR a VR. Systém „rOS“ je tedy obdobou k tvOS a watchOS, které Apple vyvinul pro specifickou kategorii elektroniky, kterou prodává.

realityOS1 1764x536x

Zdroj: GitHub

Rozšíření AR aplikací na AppStore

Nedávno generální ředitel Apple Tim Cook naznačil, že na App Store by mohly brzy přibít další aplikace založenými na AR. Můžeme tedy očekávat, že i tyto produkty budou propojeny s metaverzem. Žádné bližší podrobnosti, týkající se těchto dvou nových chytrých zařízení či jaké konkrétní aplikace mohou uživatelé čekat, Apple neuvedl.

Zdroje: uploadvr.com, theverge.com, arstechnica.com, github.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Karel Čapka

Absolvent mediálních studií a žurnalistiky. Zajímám se o moderní technologie, sociální sítě a mám rád focení. Vždy si najdu chvilku na čtení a baví mě učit se novým věcem. Zajímají mě moderní dějiny, politika, geografie, Formule 1 a vlastně ode všeho něco.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat