Huawei odhalil cenově dostupný model Nova 10z

Huawei odhalil cenově dostupný model Nova 10z
2022-09-09T16:02:15+02:00
• 10. 9. 2022

Zdroj: GSMArena

Společnost Huawei nečekaně rozšiřuje produktovou řadu Nova o jeden přírůstek s nálepkou cenově dostupného zařízení. Do oficiálního prodeje má právě teď nakročen model s názvem Nova 10z, který si vysloužil poměrně slušnou sestavu prvků. Zda tento telefon bude dostupný v celosvětovém měřítku, zjistíme asi až v následujících týdnech či měsících.

Lepší průměr

Do čela se postavil 6,6palcový LCD displej s Full HD+ rozlišením a proděravěný otvor nahoře uprostřed patří 16megapixelové selfie kamerce. O výkon se stará sestava poskládaná z procesoru Kirin 710A od HiSilicon, 8GB operační paměti RAM, 128GB nebo 256GB interního úložiště. Ani u jedné paměťové konfigurace není nasazen slot pro paměťové microSD karty.

Nova 10z 2 1024x683x

Zdroj: Gizmochina

Záda jsou osazena trojicí fotoaparátů ve složení 64 + 8 + 2 MPx objektiv a 4 000mAh baterií, která podporuje technologii rychlého 40W nabíjení. Za překvapivou vlastnost lze určitě označit získanou certifikaci odolnosti IP52. Softwarovou stránku doplňuje vlastní platforma HarmonyOS 2.0.

Seznam podtrhuje 3,5mm audio jack, USB-C port, boční skener otisků prstů nebo funkce dual-SIM. Prodejní pulty nabídnou celkem tři barevné verze (černá, stříbrná, zelená) s cenovkou od cca 5 993 Kč. Náročnější uživatelé si na vyšší variantu můžou připravit částku okolo 6 699 Kč.

Zdroje: gsmarena.com, gizmochina.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat