Drony s kamerou pod lupou – jak najít ten pravý pro vaše potřeby? Vzdušín zná odpověď! komerční článek

Drony s kamerou pod lupou – jak najít ten pravý pro vaše potřeby? Vzdušín zná odpověď! [komerční článek]
2022-09-29T06:18:12+02:00
• 29. 9. 2022
1

Baví vás fotografování a chcete jít s dobou? Tak to by vaše fotoalbum určitě nemělo postrádat snímky pořízené z ptačí perspektivy. A nemusíte kvůli nim šplhat do nebezpečných výšek! Technologický vývoj se za poslední roky pořádně posunul, takže už i amatérští fotografové mohou využívat výhod, které nabízejí drony s kamerou.

Pořizování leteckých snímků a videí proměňují v jednoduchý úkol. S fotoaparátem si můžete snadno zaletět, kam se vám zlíbí, a konečně zachytit vaše oblíbená místa z takových úhlů, o kterých jste si dříve mohli nechat jen zdát.

Jenže jak takový dron s kamerou vybrat? S tím vám dnes poradíme! Spojili jsme se totiž se specialisty z e-shopu Vzdušín.cz, který je úspěšným prodejcem dronů vlastní značky AERIUM. Společně jsme dali dohromady základní tipy, které vám pomohou najít ten nejlepší dron s kamerou pro vaše potřeby.

Hledejte funkce pro létání bez nehod

Pokud jste s dronem ještě nikdy nelétali, nepočítejte s tím, že hned na první pokus pořídíte snímky jako z předních cestovatelských magazínů. Ovládání vyžaduje trochu zručnosti a cviku, než se vám podaří se dronem natolik sžít, že budete schopni zároveň řešit věci jako světlo či kompozici fotky.

hand controlling the drone camera by phone outdoor 2021 09 02 05 15 50 utc 6000x4000x

Mnoho fotografů, kteří drony s kamerou používají, doporučuje začít s levnějším dronem a na nákup pokročilejšího modelu se vrhnout až poté, co si ovládání plně osvojíte.

Dnes už ale tento krok může být zbytečný. Řada pokročilých dronů totiž přichází s funkcemi, které ovládání podstatně usnadňují, a tak zároveň snižují riziko nehody. Příkladem je i několik dronů AERIUM – ty se například umí automaticky vyhýbat překážkám a rozpoznávat gesta nebo disponují takzvaným headless módem (když dron nasměrujete například vpravo, poletí napravo od vás – ne od jeho přední strany).

Nepodceňujte stabilizaci obrazu

Asi byste si nekoupili fotoaparát, aniž byste brali ohled na to, jakou kvalitu snímků a videí dokáže zajistit. Při nákupu dronu s kamerou tedy budete logicky postupovat podobně.

Základem je dostatečně vysoké rozlišení fotografií a videí, které vám zajistí ostré detaily. V rámci nabídky dronů AERIUM, ale i jiných značek, máte k dispozici varianty schopné fotit a natáčet až v 6K (6144×3456 px). Při volnočasovém fotografování si ale ze začátku vystačíte i s menším rozlišením.

Pokud ale chcete, aby vaše záběry vypadaly opravdu pěkně, neobejdete se bez stabilizace obrazu. Nejlepší variantu představují drony s kamerou, které mají zabudovaný gimbal. Ten totiž udržuje kameru ve stabilní pozici navzdory tomu, že se dron pohybuje, díky čemuž efektivně zabraňuje otřesům a rozmazaným snímkům.

Podstatná je i doba letu

Stejně jako každé zařízení poháněné bateriemi, i drony nabízejí pouze omezenou dobu provozu. Jak potvrzuje většina dronů AERIUM, standardní doba letu se pohybuje okolo 20–30 minut. Pokud tedy plánujete fotit a natáčet déle, určitě doporučujeme rovnou objednat i náhradní baterie.

Aerium Drony s kamerou pod lupou 2 690x519x

Vyšší cena nemusí přinést více muziky

Obecně lze samozřejmě říct, že dražší drony vydrží ve vzduchu déle, urazí větší vzdálenost a nabízí kvalitnější kameru i pokročilejší funkce. Vyšší cena však automaticky neznamená lepší dron – vždy byste tedy měli sledovat především to, zda parametry dronu a také jeho recenze odpovídají vašim požadavkům a potřebám.

3 nejlepší drony s kamerou z hlediska poměru ceny a kvality

V e-shopu Vzdušín.cz najdete pod značkou AERIUM hned několik dronů s kamerou, které nabízí šikovné funkce a parametry, ale přitom vám neudělají díru do rozpočtu. Jaké to jsou? Pojďme si představit trojici těch nejoblíbenějších:

  1. AERIUM 4DRC F3 GPS 4K – lehký, pokročilý dron s kamerou, který dokáže natáčet v 4K a fotit v 6K rozlišení. Navíc disponuje duálním objektivem se zorným úhlem 120° a technologií GPS, která podstatně usnadňuje ovládání dronu.
  2. AERIUM E99 Pro 4K Dual Camera – šikovný a kompaktní dron, který disponuje HD kamerou s padesátinásobným zoomem a funkcí automatického otáčení i nastavení výšky. Vzhledem k nižší ceně se jedná o ideální kousek pro začátečníky.
  3. AERIUM SG MAX GPS – pokročilý dron s kamerou, která dokáže zachytit fotografie v 4K a natáčet videa ve 2K rozlišení. Ovládání podstatně usnadňuje GPS, laserové rozpoznávání překážek a také velký dosah ovládání, který dosahuje až 3 kilometrů.

Zaujal vás některý z dronů? Neváhejte a prohlédněte si každý z nich detailněji přímo v e-shopu Vzdušín.cz! Pokud se rozhodnete některý z nich objednat, můžete počítat s dopravou zdarma, stejně tak jako s dostupností potřebných náhradních dílů. Tak vzhůru do oblak!

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Obchodní sdělení za jehož obsah odpovídá objednavatel.

Komentáře

Miroslav Kruml

29. 9. 2022, 9:13

Pokud chcete koupit dítěti hračku pod stromeček, pak asi ano. Pro seriózní použití fakt NE!

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat