Vivo X80 Pro v Česku, láká na ZEISS, V1+ a cenu 26 999 Kč

Vivo X80 Pro v Česku, láká na ZEISS, V1+ a cenu 26 999 Kč
2022-06-15T09:00:25+02:00
• 15. 6. 2022

Vivo X80 Pro; Zdroj: Vivo

Vivo uvedlo 15. června na český trh nový smartphone X80 Pro z jejich nejvyšší produktové řady. Představen byl v dubnu tohoto roku. Telefon se chlubí optikou ZEISS a speciálním druhým procesorem jen pro zpracování fotek.

Vivo X80 Pro

Zdroj: Vivo

Spolupráce s ZEISS a spoustu drobných vychytávek

Nová funkce ZEISS Cinematic Video Bokeh vytváří oválný bokeh (rozostření světelných bodů) ve filmovém poměru stran 2,39:1 a umožňuje tak vytvořit širokoúhlý filmový efekt objektivu, který dokáže zachytit vysoce estetická a expresivní videa. Uživatelé si mohou zvolit také běžný video bokeh objektivu a jedním klepnutím vytvořit portrétní videa.

Kromě toho byly do funkce ZEISS Superb Portrait přidány nové efekty, například ZEISS Cinematic Style Bokeh, který uživatelům umožňuje obnovit klasickou hollywoodskou estetiku přidáním bokeh efektu jako u filmu s širokoúhlým poměrem stran 2,39:1 v kombinaci s uměleckým dlouhým oválným, bokehem. Celkové efekty lze vylepšit pomocí algoritmu simulace filmových objektivů vivo a technologie hloubky ostrosti se dvěma fotoaparáty. Ta kombinuje vykreslování a zpracování odlesků.

Vivo X80 Pro

Zdroj: Vivo

Rozpoznáním světelných bodů se identifikuje nejjasnější bod na snímku a lze vytvořit umělecké modré světelné stopy, podobné modrému pruhu u filmových objektivů. Pro lepší optimalizaci dokonalého zážitku z mobilního fotografování obsahuje fotoaparát vivo X80 Pro také technologii ZEISS Natural Color 2.0, která je podpořena první AI Perception Engine technologií, jež zlepšuje přesnost a změnu barev a jasu během fotografování. ZEISS Natural Color dokáže reprodukovat přirozené barvy a automaticky optimalizovat přesnou expozici i vyvážení bílé, čímž umožňuje, aby snímek co nejlépe odrážel to, co vidí lidské oči. Toto vylepšení funkcí zahrnuje možnost úpravy jasu tónů, čímž zachycuje zážitky, které vypadají realističtěji a přirozeněji.

Zaměřeno na focení

X80 Pro má 32MP přední fotoaparát a zadní systém čtyř fotoaparátů, který se skládá z 50MPx ultrazvukového fotoaparátu s GNV snímačem a optickou stabilizací obrazu (OIS), 48MPx širokoúhlého fotoaparátu, 12MPx portrétního fotoaparátu s gimbalem a 8MPx periskopového fotoaparátu. 12MPx portrétní kamera s gimbalem umožňuje stabilizaci videa, zatímco hlavní kamera obsahuje upravený ultrazvukový snímač GNV pro optimalizaci odrazivosti a snížení rozptýleného světla.  Fototelefon vivo X80 Pro se na evropském trhu objeví v barvě Cosmic Black.

Vivo X80 Pro

Zdroj: Vivo

X80 Pro je vybaven nejnovějším obrazovým čipem vivo V1+ (koprocesor), který uživatelům přináší automatické vylepšení nasnímaných fotografií. X80 Pro obsahuje funkci AI Video Enhancement, která umožňuje zařízení automaticky identifikovat správný režim pro světelné podmínky, přičemž uživatelům nabídne výběr mezi video HDR a nočním režimem v závislosti na scenérii. Čip vivo V1+ navíc vylepšuje vizuální zážitek při zobrazování a hraní her.

X80 Pro je nakonfigurován s procesorem Snapdragon 8 Gen 1 spolu s pamětí LPDDR5 a úložištěm typu UFS3.1. Model je vybaven velkou chladicí komorou s kapalinou. To pomáhá udržet stabilitu při používání vysoce výkonných funkcí, jako jsou náročné hry a nahrávání videa.

Vivo X80 Pro podporuje jak 80W FlashCharge, tak 50W bezdrátové FlashCharge. Velikost baterie je 4700 mAh. S takto velkou baterií se X80 Pro dokáže plně nabít za pouhých 36 minut, zatímco jeho předchůdce X60 Pro za 65 minut. Kromě toho je X80 Pro vybaven zcela novým 3D ultrazvukovým snímačem otisků prstů, který zajišťuje neuvěřitelně rychlý proces zápisu otisků prstů, stačí pouze jedno klepnutí. Tradiční jednobodové optické snímání otisků prstů v displeji vyžaduje 15 ař 20 klepnutí na snímač. Rozpoznávací oblast je 11,1krát větší než u klasických optických snímačů otisků.

Vivo X80 Pro

Zdroj: Vivo

Hraní a duální stereo reproduktory

X80 Pro je vybaven velkým lineárním motorem s osou X, který je podporován vibračním algoritmem. Ten umožňuje tiché, ale výkonné vibrace na základě probíhající scény. Rychlost odezvy se zvýšila o 20 % s živějšími vibracemi pro příjemné hraní. Duální stereofonní reproduktor poskytuje vyvážené silné basy pro zlepšení celkového zvukového efektu.

Cena a dostupnost

Telefon vivo X80 Pro se na českém trhu začne prodávat od 23. června za doporučenou cenu 26 999 Kč. Vivo pro nejrychlejší zájemce připravilo promo akci, díky které při zakoupení modelu X80 Pro obdrží zdarma bezdrátová sluchátka vivo TWS 2 ANC Blue v ceně 2999 Kč. Stačí, aby si zaregistrovali nákup telefonu na www.vivobonus.cz. Dárek následně obdrží na svou adresu. Akce platí od 23. června do 17. července.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Karel Čapka

Absolvent mediálních studií a žurnalistiky. Zajímám se o moderní technologie, sociální sítě a mám rád focení. Vždy si najdu chvilku na čtení a baví mě učit se novým věcem. Zajímají mě moderní dějiny, politika, geografie, Formule 1 a vlastně ode všeho něco.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat