Apple chystá přechod na USB-C. Ne, že by úplně chtěl

Apple chystá přechod na USB-C. Ne, že by úplně chtěl
2022-05-18T13:30:25+02:00
• 18. 5. 2022

Zdroj: MacRumors

Vzpomínáte si na analytika Ming-Chi Kua? Proboha, proč se ptám. Jasně, že ho všichni dobře znáte. Je to velmi dobrý leaker, který odhalil nespočet Apple produktů ještě před představením. Teď přichází, společně s Bloombergem, s další zajímavou informací. Podle jeho poslední zprávy by se iPhone mohl dočkat přechodu z Lightning portu na USB-C už v příštím roce. To ale není vše.

Apple přejde na USB-C, alespoň na chvíli

Kromě toho Apple má pracovat na dalších produktech, které přijmou USB-C, třeba AirPods. Důvod přechodu na USB-C je ale asi ze všeho nejzajímavější. Apple měl jako původní cíl vydat iPhone zcela bez konektorů, tedy proces dobíjení baterie by doprovázela bezdrátová technologie. Očividně je ale tento cíl až příliš ambiciózní, alespoň v následujících letech. Apple chtěl takové zařízení představit už minulý rok, ale produkt je stále v ranné fázi testování.

Apple

Zdroj: 9to5mac

Ming-Chi Kuo rovněž vysvětluje, že bezportový iPhone by způsobil uživatelům více problémů kvůli současným omezením bezdrátových technologií a nevyzrálému ekosystému MagSafe. Dále bychom se měli příští rok dočkat USB-C portu i v jiných produktech, například v už zmíněných AirPods. Představivosti se ale meze nekladou, takže přidejme Magic Keyboard, Magic Trackpad a další příslušenství. 

Zdroj: 9to5mac.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat