Vivo láká na ohebný X Fold aktualizováno

Vivo láká na ohebný X Fold [aktualizováno]
2022-04-10T16:30:15+02:00
• 10. 4. 2022

Zdroj: Vivo

Aktualizováno 10. 4.

Samotné uvedení novinky Vivo X Fold se blíží a objevují se rendery a také specifikace tohoto ohebného smartphonu. Opět se potvrzuje, že zařízení bude lákat na dva 120Hz displeje, 66W nabíjení přes USB C a 50W bezdrátové. Čtečka otisků prstů má být v displeji, ale není jasné v kterém, tedy jestli i v tom vnitřním. Zadní strana má nabídnout čtyři foťáky v sestavě 50+48+12+8 MPx, přičemž ten poslední je periskopického typu a bude mít 5násobné přiblížení.

FP0aD0aaUAIYXdb 1200x800x

Zdroj: Ishan Agarwal

Původní článek 30. 3.

Segment mobilů a tabletů s ohebným displejem je zatím poměrně malý. Dá se říci, že hlavním hráčem je Samsung, ale jsou zde také značky jako Motorola, Huawei a čerstvě tako Oppo. Dnes jsme se ale dočkali oficiálního oznámení od společnosti Vivo, která připravuje model Vivo X Fold.

Vivo X Fold

V tuto chvíli máme k dispozici jen ukázky mobilů a také datum, kdy dojde na představení všech  informací kolem nového smartphonu. Vivo X Fold bude zapadat mezi ty větší zařízení se dvěma displeji. Vivo na zadní stranu umístilo větší modul pro foťáky a také ukazuje, že zadní strana u jedné verze bude z falešné kůže.

001Ytvrtly1h0qirh4kxwj60u00u075l02 990x557x

Zdroj: Vivo

Samozřejmě zde ale máme náznaky specifikací, které máme očekávat. Oba displeje budou mít 120Hz frekvenci. Vnější nabídne Full HD+ rozlišení, vnitřní pak 2K. Velikost panelu uvnitř má být 8palců a menší bude mít 6,53 palců. Nepůjde tak o malý mobil. O výkon se postará Snapdragon 8 Gen 1 a energii bude mít na starost baterie s kapacitou 4600 mAh, kterou půjde nabíjet 80W technologii přes USB C nebo 50W bezdrátově.

Zadní strana nabídne dle všeho slušnou dávku megapixelů, více senzorů bude mít optickou stabilizaci a také zde použije společnost stabilizaci ve stylu gimbalu. Na přesné specifikace si budeme muset počkat do 11. dubna.

Zdroje: weibo.com, fonearena.com, mysmartprice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat