Chystá se Qualcomm Snapdragon 7 Gen 1

Chystá se Qualcomm Snapdragon 7 Gen 1
2022-04-08T19:30:22+02:00
• 8. 4. 2022

Zdroj: Qualcomm

Qualcomm po dlouhé době změnil značení nejvyšší řady procesorů pro mobilní telefony. Ve své podstatě navazuje na trend, který se nasadil u modelů pro počítače. Snapdragon 8 Gen 1 se brzy dočká verze plus, ale kromě toho bychom měli co nevidět spatřit první novou generaci v rámci sedmé série. Novinka se bude jmenovat Snapdragon 7 Gen 1.

Snapdragon 7 Gen 1

V říjnu minulého roku Qualcomm představil svůj poslední procesor sedmé série, jednalo se o model Snapdragon 778G Plus. Ten je založen na 6nm technologii a výpočetní jádra jsou typu Cortex-A78 a Cortex-A55. Díky únikům se dozvídáme o nové generaci, která aspoň podle současných náznaků nebude jen další iterací.

V první řadě bude Snapdragon 7 Gen 1 založen na 5nm nebo 4nm technologii, díky čemuž bude procesor efektivnější. Samotná výpočetní jádra již budou nejnovějšího typu Cortex-A710 a Cortex-A510. Zřejmě si je Qualcomm vezme do parády, provede některé úpravy a vydá je pod označením Kryo. Soudě na základě informací od ARMu, což je tvůrce architektury Cortex, se dá odhadovat, že by se mohl výkon procesoru posunou o 10 % a více procent.

gsmarena 001 2 1200x626x

Zdroj: ARM

Snapdragon 7 Gen 1 dostane také nový grafický čip. Mělo by se jednat o Adreno 662. Zde neznáme specifikace čipu, jelikož ještě nebyl uveden, a právě Snapdragon novinka bude prvním procesorem s tímto GPU. Zřejmě se můžeme těšit na vyšší výkon a efektivnější práci novinky, ale bude zajímavější sledovat, jak bude označovat další iterace, když právě Snapdragon 7 série se dočkala mnoho modelů v krátkém časovém horizontu.

Zdroje: gsmarena.com, m.weibo.cn

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat