WhatsApp by možná mohl ještě více přitvrdit proti přeposílání poplašných zpráv

WhatsApp by možná mohl ještě více přitvrdit proti přeposílání poplašných zpráv
2022-03-11T19:30:35+02:00
• 11. 3. 2022

Zdroj: Dotekomanie.cz

Dezinformace a poplašné zprávy, to jsou pojmy, které jsou stále více na pořadu dne v oblasti sociálních sítí a komunikačních služeb. Jinak se k této problematice nestaví ani služba WhatsApp, která již omezení před časem přijala a nyní možná ještě více přitvrdí.

WhatsApp se na své platformě snaží zabránit šíření dezinformací

Již v roce 2019 bylo možné v rámci této platformy přeposlat virální a často přeposílané zprávy pouze pěti kontaktům. O rok později tento limit snížila pouze na jednu konverzaci. Nyní se snaží společnost Meta, která WhatsApp vlastní, omezit přeposílání pouze na jeden skupinový chat. Omezení funguje tak, že pokud je zpráva přeposlána více než čtyřikrát, je označena jako přeposlána a doplněna o dvojitou šipku. Omezení podle WABetaInfo by pravděpodobně mělo brzy platit i pro běžné zprávy. V beta verzi 2.22.72 pro Android se nově uživatelům zobrazí varování, že přeposlanou zprávu lze odeslat pouze do jednoho skupinového chatu.

WhatsApp message forward limitation 750x709x

Zdroj: WABetaInfo

Tuto změnu WhatsApp zavádí zřejmě proto, že chce ještě více omezit šíření dezinformací a poplašných zpráv, které mohou mít negativní dopad na komunitu a v některých případech mohou způsobovat až davovou paniku. V praxi to bude znamenat to, že pakliže budou chtít uživatelé přeposlat zprávu do více než jednoho skupinového chatu, budou muset zprávu odeslat každé skupině zvlášť.

Zdroje: androidpolice.com, wabetainfo.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat