Přestaly vám fungovat Apple Watch? Díky nejnovější aktualizace je opravíte pomocí iPhonu

Přestaly vám fungovat Apple Watch? Díky nejnovější aktualizace je opravíte pomocí iPhonu
2022-03-18T18:00:18+02:00
• 18. 3. 2022

Zdroj: Phonearena

Apple vydal aktualizaci pro iPhone, která nese označení 15.4 a pravděpodobně se jedná o poslední aktualizaci většího rozsahu před uvedením iOS 16, který by měl přijít na podzim s novými iPhony. Aktualizace mimo jiné přináší možnost obnovy hodinek Watch pomocí iPhonu.

Obnova Apple Watch bude nyní mnohem jednodušší

Pokud se vaše Apple Watch dostanou do potíží, na obrazovce se objeví červený vykřičník a dojde k selhání firmwaru, nově bude možné problém vyřešit, aniž by bylo nutné hodinky odesílat do servisu. Stačí mít ve svém iPhonu nejnovější iOS 15.4 a v hodinkách watchOS 8.5. Apple Watch bude nutné mít při procesu opravy v nabíječce. Pro zahájení obnovy firmwaru stačí dvakrát stisknout boční tlačítko. Na obrazovce hodinek se objeví animace hodinek a telefonu a na telefonu se objeví pokyny pro další kroky.

watchos8 series7 recover exclamation 550x916x

Zdroj: Phonearena

 

Pokud by proces obnovy nezafungoval, doporučuje Apple hodinky i iPhone připojit na 2,4 GHz Wi-Fi síť namísto 5 GHz. Pro obnovu je nutné mít na telefonu zapnutou Wi-Fi i Bluetooth. Zatím není úplně jasné, jaké Apple Watch tuto funkci budou podporovat. Sytém watch0S 8.5 podporují Watch od série 3, ale není zcela jisté, zdali budou do podpory zahrnuté i starší modely. Pokud i po procesu obnovy nadále bude na obrazovce červený vykřičník, bude nutné hodinky zanést do servisního střediska.

Zdroj: phonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat