Instagram přichází s novými bezpečnostními nástroji pro rodiče

Instagram přichází s novými bezpečnostními nástroji pro rodiče
2022-03-18T16:30:10+02:00
• 18. 3. 2022

Zdroj: Dotekomanie.cz

Společnost Meta, která vlastní sociální síť Instagram, oznámila, že zavádí nové nástroje pro rodiče, které přinesou lepší zabezpečení mladistvých uživatelů. Meta se tak snaží reagovat na kritiku, která se na společnost snesla, že nečiní dostatečné kroky pro ochranu těch, kteří jsou na sociálních sítích nejvíce zranitelní.

Meta konečně přichází s prvními bezpečnostními opatřeními nejen pro Instagram

Společnost byla dlouhodobě konfrontována rodiči, zákonodárci a dalšími, aby dělala více pro větší bezpečí mladistvých na Instagramu. Vzhledem k tomu, že minimální věková hranice pro možnost registrace je 13 let a toto kritérium je v praxi pochopitelně obcházeno, dostávají se k obsahu na síti i mnohem mladší. Meta zavádí Family Centrum, které by mělo obsahovat bezpečnostní nástroje pro rodiče, které je možné využít pro kontrolu toho, co děti mohou vidět a jak se mohou chovat v aplikacích, které Meta vlastní včetně Instagramu.

Screen Shot 2022 03 16 at 91314 AM 1536x1023x

Zdroj: Techcrunch

Aplikace umožní rodičům sledovat, kolik času děti na síti strávily, jaké účty sledují, nebo sledovaly, kdo naopak sleduje je a také, aby rodiče dostávali oznámení o všech účtech, které nahlásili. Aktuálně bude Family Centrum dostupné pro uživatele v USA a v následujících měsících by mělo být postupně dostupné pro všechny ostatní země. Společnost Meta říká, že se jedná o první kroky v rámci dlouhodobého plánu, který by měl postupně přinášet větší zabezpečení sociálních platforem.

Zdroj: techcrunch.com

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat