Zprávy pro Android dostávají nejen nové prostředí, zatím v beta verzi aktualizováno

Zprávy pro Android dostávají nejen nové prostředí, zatím v beta verzi [aktualizováno]
2022-02-06T09:35:05+02:00
• 6. 2. 2022

Zdroj: Dotekomanie.cz

Aktualizováno 6. 2.

Po pár dnech se ukazuje, že Google poslal nové prostředí aplikace Zprávy pro Android do testování. Jiří Bartál nás informoval, že jeho aplikace ve verzi Beta dostala podporu pro používání Fotek v MMS a také nové menu na boku aplikace. Bohužel v tomto případě nezáleží na verzi aplikace, jelikož dostupnost s největší pravděpodobností řídí Google přes své servery. Odhadujeme, že do stabilní verze zamíří novinky v horizontu několika týdnů.

7bf8a622 674c 42d6 ab40 fb125149f1eb 738x1600x 621ebdac c3ce 4bef 8d8a 3e226eb3799c 738x1600x a55c602d a660 467d 854b 1b4c8fd14e4b 738x1600x

Zdroj: Jiří Bartál (se souhlasem)

Původní článek 3. 2.

Google se snaží prosazovat technologii RCS, která má vytlačit SMS a MMS zprávy. Jednak se jedná o bezpečnější technologii a také není účtovaná po zprávách. Bonusem navíc je možnost posílání obrázků, videí, hlasových zpráv a dalšího typu obsahu. Dokonce tlačí na Apple, aby zavedl aspoň podporu. Odhaduje se, že RCS technologie zaznamená v horizontu několika let 40% nárůst mezi uživateli. Bohužel nativní aplikace Zprávy od Googlu je stále ve starém duchu. Tedy jednoduchá aplikace na SMS. Nereflektuje ale požadavky na větší organizovanost komunikace. To by se mohlo v dohledné době změnit.

MiniPodcast #1 – otevřenější AppStore, RCS, strategie Samsungu a speciální předplacenka

Zprávy pro Android

Web 9to5google analyzoval zdrojové kódy aplikace pro Android a podařilo se objevit značnou změnu prostředí, která nás čeká. Současná podoba nabízí jen jednoduchá přehled všech zpráv. Pokud chcete hledat archivované komunikace, musíte jít do menu. Pokud hledáte chaty označené hvězdičkou, pak musíte zamířit do sekce pro vyhledávání. Jednoduše řečeno, orientace v aplikaci je trochu komplikovaná.

Nová verze ale nabídne boční menu, kde se budou nabízet sekce Zprávy, Oblíbené, Archivované a Spam společně s blokovanými kontakty. Dále se nabízí spárovaná zařízení, ovládání podoby, možnost označení všech zpráv jako přečtené a Darovací zprávy, což v tuto chvíli nevíme, co přesně znamená.

google messages nav drawer a 1440x2960x google messages nav drawer b 1440x2960x google messages nav drawer c 1440x2960x

Zdroj: 9to5google (se souhlasem)

Do políčka vyhledávání se pak dostala profilová ikona, pod kterou se skrývá menu s nastavením a volbou účtu. Rozhodně toto přerozdělení uspořádání je vhodnější než současná podoba, ale jak se ukazuje, nebude to jediná novinka.

Google také pracuje na možnosti nahrazení posílání fotografií a videí u MMS. Tento typ zpráv je omezen na 100 KB, což nedává moc prostoru na dobrou kvalitu multimediálního obsahu. Proto chce Google nabídnout možnost, v rámci které se tento typ obsahu nebude posílat přímo v MMS, ale dojde využití služby Google Fotek, přičemž se druhé straně odešle odkaz na konkrétní službu.

Zatím si musíme počkat, kdy začne testování a případně kdy se novinky dostanou mezi všechny uživatele.

Zdroj: 9to5google.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat