Spotify začíná řešit kontroverzní témata v podcastech

Spotify začíná řešit kontroverzní témata v podcastech
2022-02-01T08:00:24+02:00
• 1. 2. 2022

Zdroj: Dotekomanie.cz

V posledních dnech Spotify musí řešit komplikace kolem podcastů. Dalo by se říci, že jádrem problému je Joea Rogana a jeho podcast, kde zazněly názory kolem onemocnění COVID-19, přičemž se některé dají hodnotit jako zavádějící či popírající skutečnosti. Následně Neil Young stáhl svou hudbu z platformy stejně jako Joni Mitchell. Na celou situaci reagoval i akciový trh a hodnota Spotify poklesla. Společnost nyní představuje své řešení.

Přísná pravidla

Spotify představuje pravidla pro komunitu, tedy spíše pro podcasty. Tvůrci budou muset respektovat podmínky, kde je například zakázáno popírání COVID-19 a AIDS, podněcování k úmyslnému nakažení vážnou nemocí, prosazování, že nošení roušky je zdraví škodlivé, propagování bělidla jako formy léčby, nebo že vakcíny jsou uzpůsobeny k usmrcení člověka.

Pravidla nejsou zatím nějak moc rozsáhlá, ale z vyjádření společnosti vyplývá, že se budou postupně doplňovat. Také je bude více propagovat v administračním rozhraní pro tvůrce. Aby toho nebylo málo, tak u podcastu, v kterém se například probírá téma kolem COVID-19, budou posluchači upozornění speciálním bannerem a bude jim nabídnut oficiální stránka věnovaná tomuto tématu, kde je obsah od vědců, lékařů a dalších odborníků.

Spotify

Zdroj: Dotekomanie.cz

Jinak řečeno, Spotify až nyní začíná řešit tuto tematiku, přičemž platformy jako Facebook nebo Youtube nabízí upozornění již dlouhou dobu. Samozřejmě je otázkou, jestli toto řešení navrátí škody způsobené kontroverzí.

Zdroje: gsmarena.com, androidcommunity.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat