Apple žaluje tvůrce filmu Apple-Man, nechce s ním být spojován

Apple žaluje tvůrce filmu Apple-Man, nechce s ním být spojován
2022-02-01T06:36:25+02:00
• 1. 2. 2022

Vasyl Moskalenko; Zdroj: Vasyl Moskalenko

Některé soudní spory jsou trochu nepochopitelné, jiné jsou na místě, aby se pro jednou vyřešila nějaká otázka, případně aby došlo k nápravě křivdy. Apple se nebojí jít do miliardových sporů, ale tentokrát zůstává rozum stát, proč chce žalovat nezávislého filmaře, který s pomocí drobných investorů natočil krátký film.

Apple-Man

Za filmem stojí Vasyl Moskalenko, ukrajinský nezávislý režisér. Peníze na tvorbu získal skrze kampaň na portálu Kickstarter a jednalo se o 101 717 eur, tedy v přepočtu přibližně 2,5 milionu korun. Film dostal zelenou od PTO (United States Patent and Trademark Office) a Vasyl si mohl myslet, že tento krátký snímek může jít mezi diváky. Bohužel se celá situace značně zkomplikovala.

Asi byste si řekli, že film nějak poškozuje společnost Apple a její produkty, ale zde je problém. Vasyl v celém filmu nezmínil společnost Apple ani jednou, ani její produkty nejsou v záběrech. Celý film je totiž komedie o superhrdinovi, který může ovládat jablka (ovoce), respektive je nechat levitovat. I tak se Apple zřejmě cítí být poškozen a žaluje tvůrce za samotný název a zřejmě i téma, jelikož by si diváci mohli myslet, že je nějak spojený nebo schválená Applem.

Vasyl dokonce obdržel dokument, který čítá 467 stránek, kde Apple používá právnické termíny. V tomto případě je celé snažení amerického giganta poněkud nepochopitelné a místo zastavení filmu se mu daří udělat ještě větší reklamu, než o které si mohl Vasyl zdát. Na druhou stranu má obavy, že veškeré vybrané peníze skrze kampaň bude muset utratit za soudní spor a možná bude potřebovat ještě více finančních prostředků než na samotné natočení filmu.

Zdroje: iphoneincanada.ca, 9to5mac.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat