Huawei má již i chytrý školní batoh

Huawei má již i chytrý školní batoh
2022-01-30T13:45:07+02:00
• 30. 1. 2022

Huawei 9um; Zdroj: Huawei

Některé společnosti se soustřeďují jen na konkrétní segment a případně sem tam představí nějaké zařízení, které souvisí s hlavním zaměřením. Dnes je již těžké najít výrobce mobilů, který se nesnaží proniknout na další trhy. Většina tak chce rozšířit svou nabídku pro zákazníky a fanoušky, u jiných to vidíme jako nutnost. Příkladem je Huawei, který je značně omezen skrze sankce na kolem mobilů. Tentokrát jsme se dočkali poněkud netradičního produktu. Jde o chytrou školní aktovku Huawei 9um.

Huawei 9um

Dalo by se říci, že po uvalení sankcí na Huawei se společnost začala více soustřeďovat na nositelnou elektroniku, zejména v segmentu chytrých hodinek. Snaží se nacházet příbuzné produkty, mezi které se může zařadit i školní aktovka Huawei 9um. Ta má více méně zabudované chytré hodinky. Jde o zařízení s displejem, připojením k internetu a samozřejmě pozičním systémem.

800 800 DE9A9A296873EBDA10877B55C39E2738mp 785x632x

Huawei 9um; Zdroj: Huawei

Toto malé sledovací zařízení je vybaveno systémem Harmony OS a je k němu samozřejmě i aplikace pro rodiče. Ta umožňuje vymezit bezpečné oblasti a také získává údaje o poloze každé dvě minuty. Nechybí odolnost vůči vodě. Aktovka má nastavenou cenu v přepočtu přibližně na 2400 Kč.

Asi si řeknete, že se jedná o dost zbytečný produkt, když se nabízí dětské chytré hodinky, nebo se dá použít pro stejné účely i mobilní telefon. Huawei ale reaguje na trh a zejména na pravidla některých škol v Číně. Některé totiž zakazují mobilní telefony a chytré hodinky během výuky. Chytrá aktovka tak může posloužit opatrným rodičům. Zatím nepředpokládáme, že by se batoh Huawei 9um jen tak objevil v Evropě, ale možná se časem dočkáme podobných produktů.

Zdroje: gizmochina.com, vmall.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat