Google Pixel 7 by mohl dostat selfie kameru pod displejem

Google Pixel 7 by mohl dostat selfie kameru pod displejem
2022-01-08T08:00:15+02:00
• 8. 1. 2022

Zdroj: LetsGoDigital

U společnosti Google je již poměrně běžné, že informace o chystaných smartphonech Pixel známe dopodrobna ještě před jejich oficiálním představením. Příkladem můžou být například Pixely 6, o nichž jsme věděli prakticky vše již několik týdnů dopředu. Podobně tomu bezpochyby bude také u nadcházejícího Pixelu 7, o němž nyní začínají kolovat zvěsti, že by mohl být opatřen selfie kamerou pod displejem, podobně jako třeba Samsung Galaxy Z Fold 3.

Pixel 7

To, že Google plánuje smartphone se selfie kamerou ukrytou pod displejem, jsme se dozvěděli již v květnu minulého roku, kdy si společnost patentovala tuto technologii. Jednalo se o technologii s tzv. subdisplejem umístěným nad selfie kamerou, mezi kamerou a displejem je pak umístěno posuvné zrcadlo, které dokáže odrážet světlo z okolí, čímž průstřel skryje. Tato technologie je ale velmi náročná na výrobu a také velmi nákladná.

Podle LetsGoDigital ale Google podal koncem srpna loňského roku nový patent, který má být založen na zcela odlišné technologii, princip jejího fungování ale známý není. Nejpravděpodobnější je zvolení obdobné technologie, jako využívá Samsung u svého Galaxy Z Fold 3. „Hlavní“ displej tak bude standardní OLED panel a doplňovat by jej měl mnohem menší displej s výrazně menší hustotou pixelů umístěný nad selfie kamerou. Pixely nad selfie kamerou budou během snímání pochopitelně neaktivní.

google pixel 7 770x652 770x652x

Zdroj: LetsGoDigital

Dle některých zpráv je tvůrcem této technologie pro Google Sangmoo Choi. Choi ale před několika lety pracoval pro Samsung, proto jsou si obě technologie selfie kamery pod displejem tak podobné. Společnost Samsung si tuto technologii nechala patentovat již v roce 2017, zatímco Google až v létě roku 2021. Vzhledem k aktuální aktivní spolupráci obou společností je ale konflikt velmi nepravděpodobný a nezbývá tedy než počkat, s čím Google u Pixelu 7 ve skutečnosti přijde.

Zdroje: gizmochina.com, nl.letsgodigital.org

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Tomáš Kašík

Student IT, zarytý fanoušek Androidu, ale v poslední době si také velmi rozumí s Harmony OS. Ve volném čase hraje florbal a jezdí na kole.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat