Funkce sdílení polohy v Google Mapách se potýká s problémem

Funkce sdílení polohy v Google Mapách se potýká s problémem
2021-12-31T16:30:08+02:00
• 31. 12. 2021

Zdroj: Dotekomanie.cz

Funkce sdílení polohy v Google Mapách může být velmi užitečná. Svou aktuální polohu můžeme sdílet s dalšími osobami, kterým udělíme přístup, a to buď dočasný, nebo trvalý.

Sdílení polohy v Google Mapách pro některé nefunguje správně

Jak se zdá, nyní se někteří uživatelé potýkají s problémy. Konkrétně se jedná o nastavení doby sdílení. Existují dvě možnosti. Buď můžeme nastavit dočasné sdílení polohy ohraničené časovým limitem, nebo můžeme nastavit trvalé sdílení, dokud ho nevypneme. Právě s trvalým sdílením polohy nastal problém. Někteří uživatelé hlásí, že trvalé sdílení přestalo fungovat. Google se k problému vyjádřil v rámci diskuzního fóra, kde jeden pracovník sdělil, že problém může spočívat v tom, že postižení uživatelé nemají ověřený účet.

Google Maps Mapy 5740x3222x

Zdroj: Dotekomanie.cz

Ověření účtu spočívá v tom, že Google zná náš věk. Pokud náš věk nezná, může zablokovat přístup k některým funkcím, mezi které patří například povolení historie polohy a také funkce sdílení polohy. Toto tvrzení ale někteří uživatelé rozporují, protože mají problémy i přes to, že je jejich účet ověřen. Jak se zdá, problém se objevuje náhodně a zatím není jasné, co jej způsobuje. Google prozatím neučinil žádné oficiální vyjádření o tom, že by pracoval na opravě. Někteří uživatelé se domnívají, že problém může souviset s nedávnou aktualizací softwaru. Oprava by tedy mola přijít záhy v další aktualizaci.

Zdroj: androidcommunity.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat