Google Zprávy umožňují převádět iMessage reakce do emoji aktualizováno

Google Zprávy umožňují převádět iMessage reakce do emoji [aktualizováno]
2022-02-01T16:30:45+02:00
• 1. 2. 2022

Zdroj: Dotekomanie.cz

1

Aktualizováno 1. 2.

Po dvou měsících Google začíná pomalinku zavádět novinku, která umožňuje převádět reakce z aplikace iMessage do chatu v aplikaci Google Zprávy. Zatím je implementace dostupná jen v beta verzi Zpráv a je v základu zapnutá, přičemž ji jde přes nastavení deaktivovat. Očekáváme tedy v dohledné době, že se novinka rozšíří mezi další uživatele.

Google Messages iMessage reaction 4 640x1294x Google Messages iMessage reaction 1 1440x3120x

Zdroj: 9to5google

Celá situace je tak trochu smutně vtipná. Aplikace Zprávy od Googlu nasazuje podporu specifických reakcí, ale Apple nehodlá podporovat bezpečnější a modernější protokol RCS, takže celá komunikace mezi oběma platformami se musí řešit skrze SMS.

Google si nebere servítky, tlačí na Apple kvůli podpoře RCS

Původní článek 21. 11.

Oficiální aplikace Google Zprávy (na operačním systému Android) může brzy začít zobrazovat reakce ze služby iMessage jako emoji namísto textu. S touto informací přichází zahraniční server 9to5Google. 

Google Zprávy s lepší podporou iMessage reakcí

Uživatelé iOS a macOS mohou v nativní aplikaci Zprávy přidat reakci, jako je srdce, pale nahoru, palec dolů, haha, otazník nebo vykřičník. Reakce se pak zobrazí jako anotace k iMessage. Tyto reakce bude možné zřejmě použít na zprávy od Android uživatelé. Systém Android je ale neinterpretuje správně. 

Google Zprávy

Zdroj: MacRumors

Pokud si například na iPhonu přehrajete zprávu se srdíčkem, druhý iOS uživatel uvidí srdíčko. Na Androidu, pokud tak učiníte stejně, se zobrazí pouze text „srdce“. To platí pro všechny reakce iMessage, protože je Google převádí textovým způsobem, což paradoxně působí poněkud vtipně. V nejnovější beta verzi aplikace Google Zprávy byl ale nalezen kód, který by dokázal iMessage reakce převést do emoji podoby. To by bylo rozhodně ideálnější řešení, než současný textový překlad. 

Zatím není ale jasné, jak přesně by tento „překlad“ fungoval v praxi, ale dokážeme si představit, že by aplikace přiřadila emoji k jednotlivé zprávě. 

Zdroje: macrumors.com, 9to5google.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Tomas Keller

21. 11. 2021, 18:23

Snad se brzy dočkáme i RCS na iOS.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat