Facebook přišel na to, jak obejít Apple, chce zajistit tvůrcům obsahu čisté zisky

Facebook přišel na to, jak obejít Apple, chce zajistit tvůrcům obsahu čisté zisky
2021-11-05T15:06:44+02:00
• 6. 11. 2021

Zdroj: Dotekomanie.cz

Společnost Facebook, která nově vystupuje jako Meta, chce tvůrcům obsahu na své sociální síti zajistit férový způsob, jak si zajistit příjmy ze své činnosti. K tomu by měly přispět změny v rámci  nástroje Předplatné, který funguje již od loňského roku.

Facebook chce motivovat tvůrce obsahu a zajistit jim lepší výdělky

Tvůrci obsahu v rámci aplikace Facebook pro iOS musí nyní odvádět část svého zisku Applu. Ten si v rámci svého platebního systému účtuje z každé provedené transakce 15-30% poplatek. Kdykoliv se nyní někdo zaregistruje pro předplatné, účtuje si Apple svou provizi, ačkoliv se společnost Facebook zavázala, že od tvůrců minimálně do roku 2023 nebude vybírat žádný poplatek. Do budoucna chce Facebook do aplikace pro iOS implementovat propagační odkaz, který zajistí uživatelům možnost přihlásit se k odběru obsahu bez nutnosti použít nákupní systém společnosti Apple.

fb for creators 863x848x

Zdroj: Facebook

Začátkem tohoto roku jsme v rámci našeho závazku podporovat tvůrce sdělili, že Facebook nebude od tvůrců vybírat žádné poplatky za nákupy předplatného dříve než v roce 2023. Tvůrci však stále musí odvádět 15–30 % svých výdělků ve prospěch společností Apple, kdykoli si lidé zakoupí předplatné v aplikaci Facebook na mobilních zařízeních. U opakujících se plateb, jako jsou předplatná, se to poměrně rychle načítá, jelikož tento poplatek se platí každý měsíc.

Ode dneška nabízíme tvůrcům možnost nasměrovat lidi na web, aby dokončili nákup předplatného pomocí služby Facebook Pay. Když si lidé zakoupí předplatné na webu nebo mobilu, tvůrci si budou moci ponechat 100 % vydělaných peněz, bez daní. Tvůrci najdou svůj personalizovaný propagační odkaz ve Studiu pro autory, který mohou sdílet se svým publikem, včetně e-mailu nebo textové zprávy,“ prohlašuje Facebook.

V tuto chvíli není jasné, zdali bude platební metoda Facebook Pay v souladu s podmínkami, které určuje Apple, nicméně mluvčí společnosti sdělil, že Facebook věří, že s tímto by v budoucnu neměl být problém. Apple totiž v současné době nepovoluje aplikacím používat alternativní platební metody. Facebook toto pravidlo zatím obchází tak, že uživatele přesměrovává na webové stránky mimo aplikaci. Facebook rovněž spouští bonusový program, který tvůrcům bude platit za každého nového předplatitele, čímž chce tvůrce ještě více motivovat.

Zdroj: macrumors.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat