Samsung na evropském trhu zatím stále na špici, na záda mu ale dýchá Xiaomi

Samsung na evropském trhu zatím stále na špici, na záda mu ale dýchá Xiaomi
2021-11-05T19:30:03+02:00
• 5. 11. 2021

Galaxy Z Flip 3; zdroj: Dotekomanie.cz

Korejský výrobce spotřební elektroniky, především pak široké produktové nabídky chytrých telefonů, se podle průzkumů prozatím stále drží na první příčce evropského trhu. Dokazují to data společnosti Counterpoint.

Samsung dotahován Xiaomi, Huawei a Honor ve výrazném propadu

Ačkoliv je Samsung prozatím stále lídrem mezi výrobci chytrých telefonů, v těsném závěsu na něj dotahují další značky. O pár procentních bodů se hned na druhé příčce umístila čínská společnost Xiaomi. Ta na druhé místo poskočila díky 51% ročnímu růstu, a to z pohledu objemu prodaných zařízení, a to i navzdory problémům s dodávkami komponent. Samsung se na začátku tohoto roku rovněž potýkal s problémy s dodávkami součástí, nicméně se postavil na nohy, za což může vděčit uvedení skládacího telefonu Galaxy Z3 Flip, který měl zejména v západní Evropě úspěch.

gsmarena 002 1200x853x

Zdroj: GSM Arena

Na třetí příčce se v rámci evropského trhu umístil Apple, který rovněž zaznamenal meziroční a čtvrtletní nárůst, který podpořilo uvedení nového iPhonu 13. Výrazný meziroční nárůst zaznamenaly společnosti Oppo, která fúzovala se značkou OnePlus, ale také například značky Realme a Vivo. Naopak velký propad zaznamenali výrobci Huawei a jeho dceřiná značka Honor, kterým zásadním způsobem pokazila prodeje absence služeb Google na dodávaných zařízeních.

Zdroj: gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat