Exynos 2200 nabídne až o 30 % více výkonu aktualizováno

Exynos 2200 nabídne až o 30 % více výkonu [aktualizováno]
2021-11-11T19:30:13+02:00
• 11. 11. 2021

Zdroj: Samsung

Aktualizováno 11. 11.

Co nevidět se dočkáme nových procesorů Snapdragon 898 a Mediatek 2000 s novými architekturami. Do souboje s nimi půjde Exynos 2200 od Samsungu, který dostane novou grafiku založenou na technologii AMD. Nyní se objevují náznaky, jaký výkon očekávat. Jde o srovnání s Exynos 2100. Dle předběžných benchmarků prototypů se nabídne o 17 až 20 % více výkonu, přičemž lze dosáhnou po kratší dobu o navýšení o 31 až 34 %. Co se týče grafického výkonu, tak se má razantně vylepšit hodnocení v 3DMark. I zde se nabídne architektura ARMv9. Když k tomu připočítáme i nové operační paměti od Samsungu, možná budou nadcházející top modely Galaxy S22 nabízet lepší výkon než konkurenční zařízení.

Původní článek 15. 5.

Již v loňském roce se začínaly hromadit spekulace, že Samsung má spolupracovat se společností AMD, zejména pak v grafických čipech pro své procesory Exynos. Začátkem tohoto roku společnost Samsung potvrdila, že se prvního čipsetu vycházející z tohoto partnerství máme dočkat v letošním roce. Dle zpráv se má jednat o chystaný Exynos 2200, který by měl být hlavní konkurencí pro M1 čip od společnosti Apple.

Exynos 2200 vs. Apple M1

Když Apple představil svůj čip M1, uvedl, že se jedná o tzv. „čip pro všechno“, je tedy možné jej nasadit jak do macbooků, tak i například do iPadů, jako u nejnovějších iPadů Pro 2021. Stejnou strategii má zaujmout také Samsung se svým Exynosem 2200, který má být nasazen nejen do mobilních zařízení, ale také do chystaných notebooků.

IMG 20210506 220916 4000x3008x

Zdroj: Dotekománie

Dle dostupných informací Samsung plánuje uvedení notebooků s použitým Exynosem 2200 v druhé polovině tohoto roku a jako systém má sloužit Windows 10. Nebylo by to poprvé, co Samsung představil notebook s procesory na bázi ARM architektury. Samsung Galaxy Book S má v sobě jako pohonnou jednotku Qualcomm Snapdragon 8Cx. Jednalo by se však o premiéru, kdy by tento výrobce do notebooku použil čipset, který je určen také pro mobilní zařízení.

Není prozatím jasné, zda se v letošním roce spatříme Exynos 2200 také ve smartphonu, je velice pravděpodobné, že první mobilní telefon s tímto procesorem bude až řada Galaxy S22, nicméně té se dočkáme až příští rok. První zařízení s nasazeným Exynosem 2200 tak má být právě notebook a mohl by tak pomoci získat představu o tom, na bychom se mohli těšit při nasazení do smartphonů.

Zdroje: androidauthority.com, gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Tomáš Kašík

Student IT, zarytý fanoušek Androidu, ale v poslední době si také velmi rozumí s Harmony OS. Ve volném čase hraje florbal a jezdí na kole.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat