Legion Play: konkurence pro Steam Deck a Nintendo Switch od Lenova?

Legion Play: konkurence pro Steam Deck a Nintendo Switch od Lenova?
2021-10-13T09:30:00+02:00
• 13. 10. 2021

Zdroj: Android Authority

1

Lenovo se chystá uvést na trh své herní kapesní zařízení Legion Play. Lenovo se tak snaží konkurovat osvědčeným značkám, jako jsou Nintendo nebo Steam, a chce uvést své vlastní herní zařízení.

Lenovo ukazuje své herní zařízení Legion Play

Herní kapesní konzole Legion Play se objevilo na fotografiích na herním fóru GBA Temp. Obrázky byly rovněž nahrány na webové stránky MWC2021 v Německu a Japonsku. To poukazuje na to, že společnost Lenovo zamýšlela zařízení uvést již na tomto veletrhu, který se konal začátkem tohoto roku, ale nakonec plány změnila.

legion play 1245x698x

Zdroj: Android Authority

Podle obrázků je patrné, že herní konzole by měla být poháněna operačním systémem Android opatřeným vlastním launcherem. Z obrázků je patrná přítomnost aplikací Geforce Now, Obchodu Play a také několik aplikací od Googlu. Zařízení by mělo být vybaveno jak duálními páčkami, tak dalšími ovládacími prvky, na jaké jsme zvyklí u konkurenčních platforem. Herní zařízení by také mělo být vybaveno USB-C rozhraním a 3,5mm jackem.

legion play 1 1252x701x

Zdroj: Android Authority

Zařízení by mělo být navrženo pro hraní cloudových her a mělo by tak být první cloudovou konzolí se systémem Android. Uživatelům by měly být dostupné stovky cloudových herních titulů a k dispozici by měly být rovněž mobilní hry. Zařízení by mělo být vybaveno 7palcovým bezrámečkovým displejem s poměrem stran 16:9 a Full HD rozlišením. Ve výbavě by dále neměly chybět dva reproduktory. O napájení se postará baterie s kapacitou 7 000 mAh.

Co se týče čipové sady a dalších technických specifikací, v tuto chvíli žádné další podrobnosti nemáme. Není ani jasné, zdali se bude jednat čistě o herní zařízení, nebo zařízení nabídne i funkce telefonu. Z obrázků je totiž patrné, že v systému se objevují ikony pro mobilní signál.

Zdroj: androidauthority.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Jak by to mohla byt konkurence pro valve nebo nintendo, kdyz kazdy nabizi uplne neco jineho? pokud jde o tvar zarizeni, tak toho uz je na trhu mraky… kor s androidem

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat