Asus zveřejnil plán aktualizací na Android 12

Asus zveřejnil plán aktualizací na Android 12
2021-10-24T18:00:15+02:00
• 24. 10. 2021

Zdroj: Dotekomanie.cz

3

Google letos změnil strategii, co se týče představení nové verze systému. Zpravidla se prvně dočkaly modely Pixel a současně s tím došlo na uvedení do AOSP, aby ostatní výrobci mohli začít připravovat stabilní aktualizaci. Tentokrát prvně uvedl do AOSP a Pixely si musely počkat. V tuto chvíli mají stabilní Android 12 k dispozici jen Google Pixely, přičemž ostatní výrobci by měli začít již letos. Asus se zatím pochlubil svým plánem uvedení nové verze systému.

Již v prosinci

Asus již nevyrábí tolik modelů smartphonů, jako tomu bylo v minulých letech. Soustřeďuje se jen na top modely a herní mobily. Jeho oficiální plán, který zveřejnil, uvádí, že se první dočkají smartphony Asus ZenFone 8 (recenze) a Asus Zenfone 8 Flip. Konkrétně začnou aktualizace již v prosinci tohoto roku. Očekáváme, že nedojde k vydání najednou pro všechny uživatele ve všech zemích. Zřejmě bude novinka uvolněna ve vlnách.

gsmarena 001 3 900x900x gsmarena 002 1 900x900x

Zdroj: Asus

Během prvního pololetí příštího roku se má dočkat model Asus ZenFone 7. Bohužel více informací není k dispozici, ale asi se dá odhadovat, že starší modely ZenFone nedostanou Android 12. Dále zde máme sérii ROG Phone, což jsou herní smartphony společnosti Asus.

Na ty se dostane až v prvním čtvrtletí příštího roku. Konkrétně modely Asus ROG Phone 5 a Asus ROG Phone 5s budou první, Asus ROG Phone 3 bude mít k dispozici Android 12 někdy v první polovině roku 2022. Asus více informací neposkytl, ale je možné, že dojde ještě k nějakým změnám.

Zdroj: gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Asus mel vzdy prisernou podporu… rozhodne nekupovat!

Ještě podotýkám, že Rog Phone 2 je dva roky starý model a stál 23 tisíc. Takhle si podporu výrobce opravdu nepředstavuji.

No, Asus Rog Phone 2 ještě nemá ani Android 11 a obávám se, že už ho ani nedostane, což znamená, že u tohoto modelu ani jedna aktualizace systému, začal s Androidem 10 a konec. Asus už nikdy.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat